گذری کوتاه بر زندگی پربار “شهید حجت‌الاسلام محمدحسن ابراهیمی”

پایش روز - چهاردهم فروردین یادآور سالروز ربوده شدن مجاهد جبهه تعلیم و تبلیغ شهید حجت‌الاسلام محمدحسن ابراهیمی امام جمعه و مدیر کالج مطالعات اسلامی در گویان امریکائی جنوبی، در سال 1383 است.

به گزارش پایگاه خبری پایش روز ؛ شهید حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابراهیمی اصالتا اهل استان بوشهر و متولد دی ماه سال ۱۳۴۶ در کربلا و دارای تحصیلات خارج فقه و اصول، کارشناس ارشد حقوق بین الملل است، وی تسلط کامل به زبان انگلیسی، عربی و اسپانیایی داشت و در جوانی عهده‌دار مسئولیت امور حقوقی مرکز جهانی علوم اسلامی و مترجم همزمان در کنفرانس‌ها و میزگردهای مختلف و مدیر کالج مطالعات عالیه اسلامی در کشور گویان در آمریکای جنوبی بود.

وی فعالیت‌های رادیویی و تلویزیونی را در کشور گویان جهت نشر معارف اسلامی دنبال می‌کرد، این شهید در سال ۱۳۷۶ با سرکار خانم « شهناز انصاری »یکی از فعالان فرهنگی ازدواج نمود؛ همسرش در خاطراتش در مورد این شهید می‌گوید بعد از ازدواج به خاطر درس همسرم به قم عزیمت کردیم. در آن موقع دبیر بودم. هفت، هشت سال با هم زندگی کردیم. در این مدت، دوستانه با هم زندگی می کردیم و زبانزد همه بودیم؛ هم همسر یکدیگر بودیم و هم دوست. بعد از رفتن به خارج کشور این همدمی بیشتر شد.

شهید حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابراهیمی،شخصیتی است که از آسایش و امنیت و رفاه در کشورش دل کند و برای تبلیغ اسلام به کشور گویان سفر کرد.

کشوری که هیچ ایرانی در آن نبود و حتی سفارتخانه‌ای هم از ایران در آنجا فعالیت نداشت، وی به همراه همسرش به مدت دو سال در این کشور دوردست به کار تبلیغ مکتب اهلبیت مشغول بود تا عاقبت در سال ۱۳۸۳به دست دشمنان این مکتب به طرزی فجیع به شهادت رسید، به گونه‌ای که پیکر شهید ابراهیمی بعد از ۳۱ روز از ربود شدن در پانزدهم اردیبهشت ۱۳۸۳ توسط پلیس آنجا کشف شد و آثار شکنجه بر پیکرش نمایان بود.

گفتنی است همسر این شهید گفتگویی در سال ۱۳۸۵ در خصوص زندگی وی انجام داده که متن آن در سال ۱۳۸۵ در مجله شمیم یاس منتشر شده و شهنار انصاری، همسر این شهید خاطرات خود را در کتابی با عنوان «مهاجر» به رشته تحریر درآورده است.

رهبر فرزانه انقلاب در پیامشان از ایشان به جوان با ایمان و فداکار و مجاهد جبهه تعلیم و تبلیغ یاد کردند، مقام معظم رهبری پیامی را به مناسبت شهادت حجت الاسلام محمدحسن ابراهیمی صادر کردند؛

بسم الله الرحمن الرحیم

با تأسف و تأثر از حادثه درگذشت دلخراش مجاهد جبهه تعلیم و تبلیغ حجت الاسلام آقای محمد حسن ابراهیمی اطلاع یافتم. جنایتکارانی که دست خود را به خون این جوان باایمان و فداکار آلودند وابسته به هر گروه و سازمان جاسوسی که باشند با این جنایت خود ثابت کردند که اهریمنانی سنگدل و ضد دانش و روشنگری و ایمان اند. این مصیبت را به والدین و همسر و داغدیدگان آن عزیز تسلیت می‌گویم و مقام و پاداش شهیدان را به روح او تهنیت عرض می‌کنم.

شهید ابراهیمی جمله معروفی دارد؛ اینکه ما حاضریم در راه اسلام از همه هستی مان چشم بپوشیم و یا اینکه می‌گفت کار برای خدا خستگی ندارد.

این مجاهد که به عنوان مدیر و موسس کالج بین المللی مطالعات اسلامی در کشور گویان در آمریکای جنوبی حضور داشت توسط سازمان های جاسوسی وابسته به اسرائیل و آمریکا ربوده شد.در این باره طبق برنامه ریزی قبلی همزمان با ربوده شدن وی پلیس ویژه اف بی آی وارد جرج تاون شد، در نهایت پس از تحمل ۲۰ روز شکنجه‌های فراوان،مظلومانه و غریبانه به جرم تبلیغ و ترویج مکتب تشیع و آرمان های انقلاب اسلامی با شلیک گلوله به شهادت رسید.

دردناک تر اینکه پیکر مطهرش با دست و پای بسته در ۴۶ کلیومتری جرج تاون در گودالی پیدا شدوآثار شکنجه بر بدنش نمایان بود.

وی از کنار درب کالج ربوده شد و پس از یک ماه شکنجه توسط FBI و سازمانهای جاسوسی پیکرش در جنگلهای اطراف جرج تاون(پایتخت گویان) در حالی که دست و پایش بسته شده بود پیدا شد

حتی پلیس جرج تاون حاضر به ارائه‌ی نتیجه کالبد شکافی نشد و سرانجام با فشار های دیپلماسی صرفا پیکر شهید به ایران منتقل و با حضور با شکوه علما،طلاب و مردم قدر شناس تشییع و در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) قم در کنار هم‌رزمان شهیدش در دوران دفاع مقدس دفن شد.

«ماه گویان»لقبی است که به شهید تبلیغ بین الملل انقلاب اسلامی ایران یعنی حجت‌الاسلام ابراهیمی دادند کسی که برای تبلیغ دین مبین اسلام راهی دشوار را در کشور گویان در پیش گرفت و در نهایت نیز در این مسیر توفیق شهادت نصیبش شد.

تواضع؛ اخلاص در کنار دانش و علم از او شخصیتی کم نظیر ساخته بود، آنچنان که همه را جذب و مشتاق خود می‌کرد، در این راستا رشد و اشتیاق مردم در کشور گویان به مذهب تشیع و انقلاب اسلامی باعث شد تا سازمان های جاسوسی مانع ادامه فعالیت این شهید در کشور گویان شوند.با ایجاد محدودیت رسانه ای و ممنوع التصویر کردن ایشان و تهدید و در ادامه حتی با ضرب و شتم نتوانستند مانع فعالیت های ایشان بشوند‌.