رئیس بنیاد نخبگان استان قم: نخستین خانه خلاق و نوآوری نخبگان کشور در استان قم راه اندازی می‌شود

به گزارش پایگاه خبری پایش روز به نقل از پایگاه روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قم، دکتر محمد حسین ظریفیان در نشست خبری به مناسبت دوازدهمین سالروز افتتاح بنیاد نخبگان این بنیاد استانی اظهار داشت: ۷ اریبهشت سال ۸۹، ششمین بنیاد استانی کشور در قم تاسیس شد و در این ۱۲ سال منشاء برکات و […]

به گزارش پایگاه خبری پایش روز به نقل از پایگاه روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قم، دکتر محمد حسین ظریفیان در نشست خبری به مناسبت دوازدهمین سالروز افتتاح بنیاد نخبگان این بنیاد استانی اظهار داشت: ۷ اریبهشت سال ۸۹، ششمین بنیاد استانی کشور در قم تاسیس شد و در این ۱۲ سال منشاء برکات و افتخارات فراوانی شده است.

رئیس بنیاد نخبگان استان قم افزود: بنیاد ملی نخبگان کشور در سال ۸۳ به دستور مقام معظم رهبری تاسیس شد و اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید که این نهاد عهده دار امور نخبگان و استعدادهای برتر است.

دکتر ظریفیان در مورد عملکرد بنیاد در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: حرکت بنیاد در سطح ملی و در سطح استان قم ناظر بر رویکرد تقویت هویت اسلامی ایرانی جامعه نخبگانی است. چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها و همچنین در دیدار دیروز با دانشجویان این مساله را مورد تاکید قرار دادند و فرمودند: دغدغه اول و نگرانی جدی من نسبت به هویت زدایی و آرمان زدایی از جامعه علمی است.

وی خاطرنشان کرد: بنیاد نخبگان استان قم در سال گذشته ذیل این گفتمان در پنج محور ارایه تسهیلات، برنامه های دانش افرایی و مهارت آموزی، برنامه های معرفت افزایی، برنامه های تکریم و الگوسازی و برنامه های ارتباطات و تعاملات اقدامات ارزشمندی را انجام داده است.

رئیس شورای علمی بنیاد نخبگان استان قم در تشریح برنامه های دانش افزایی و مهارت آموزی عنوان کرد: برگزاری وبینارهای آموزشی تخصصی با توجه به نیازهای علمی جامعه هدف و با رویکرد ایده پردازی و رویکرد مساله محوری منجر به کارافرینی، بازدید جامعه نخبگانی از مراکز علمی و صنعتی، شرکت های دانش بنیان و  نمایشگاه عرضه نیازمندی های استان و انجام مشاوره های حقوقی، کارآفرینی، روانشناسی، ازدواج، خانواده، فرزند آوری و تربیت فرزند از جمله برنامه های سال گذشته بوده است.

دکتر ظریفیان افزود: در بخش برنامه های معرفت افزایی، اردوهای جهادی با حضور استعدادهای برتر در مناطق محروم استان، نشست های بصیرت افزایی در محورهای مختلف از جمله مسئولیت اجتماعی نخبگان، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نقد جریان های انحرافی و عرفان های نوظهور و بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی و مسابقه های کتابخوانی توسط بنیاد نخبگان استان قم انجام شد.

وی با اشاره به برنامه های تکریم و الگوسازی در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد: تجلیل از نخبگان شاهد و ایثارگر، شهدای سلامت، تجلیل از فقیه الاقتصاد مرحوم حجت الاسلام و المسلمین دکتر موسویان، استاد علی اصغر فقیهی و نفرات برتر کنکور سراسری و المپیادهای دانشجویی انجام شد که در سال جاری مورد توجه بیشتری قرار خواهد گرفت.

رییس بنیاد نخبگان استان قم خاطرنشان کرد: محور بعدی فعالیت ها حوزه تعاملات و ارتباطات است که ارتباط دوسویه با رسانه ها بسیار مهم است و در دوره جدید تقویت شده است. همچنین تعامل سازنده با مدیریت عالی استان و دستگاه های مرتبط مورد توجه بیشتر قرار گرفته و استاندار قم نسبت به جامعه نخبگانی توجه فراوانی دارند.

دکتر ظریفیان گفت: طبق بند ث ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه کشور دستگاهها مکلف هستند به ماموریت ها و وظایف خود نسبت به نخبگان عمل کنند و ارتباط با دستگاه ها به شکل تخصصی و مساله محور است. در این راستا نخبگان با تاکید بر استفاده از ظرفیت های بومی می توانند مسائل و مشکلات استان را به صورت تخصصی رفع کنند و بنیاد این بستر را فراهم کرده است.

وی طرح شهید احمدی روشن را برنامه ای نظام مند در راستای حل مسائل کشور به کمک نبوغ و تخصص جامعه نخبگانی دانست و افزود: در بنیاد نخبگان استان قم، ۲۱ هسته علمی مساله محور زیر نظر اساتید راهبر خبره با حضور ۱۴۰ نفر استعداد برتر مشغول فعالیت هستند.

رییس بنیاد نخبگان استان قم اظهار داشت: در طول ۱۲ سال عمر بنیاد نخبگان استان قم ۸۲۰ نفر از نخبگان و استعدادهای برتر استان از تسهیلات بنیاد که در قالب طرح های مختلف بهره مند شده اند.

رییس شورای علمی بنیاد نخبگان استان قم درباره برنامه های سال ۱۴۰۱ گفت: در سال جاری در کنار مجموعه برنامه های رایج ابلاغی، چهار برنامه ابتکاری را به شورای علمی پیشنهاد دادیم و در جلسه اخیر با حضور استاندار قم تبیین و به تصویب رسید که برگزاری مطلوب این چهار برنامه، عزم استانی و مشارکت دستگاه های مرتبط و مراکز آموزش عالی استان را می طلبد.

وی تاسیس و راه اندازی اولین خانه خلاق و نوآوری نخبگان کشور در استان قم، برگزاری اولین جشنواره نخبگان و اشتغال دانش بنیان، زمینه سازی و توسعه نظام مند حضور نخبگان استان در تصمیم سازی ها و جذب و بکارگیری استعدادهای برتر در مراکز آموزش عالی و دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی استان را چهار برنامه ابتکاری بنیاد نخبگان استان قم در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد.

شایسته ذکر است در این نشست دکتر محد حسین ظریفیان به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفت و بر همکاری و هم افزایی بیشتر بنیاد نخبگان استان قم و جامعه رسانه ای تاکید کرد.