نمایشگاه قرآن کریم در قم از نگاه مردم

به گزارش پایگاه خبری پایش روز به نقل از ستاد خبری نمایشگاه قرآن کریم «بر آستان بهشت»، پس از دو سال روزگار کرونایی و وقفه، امسال نمایشگاه قرآن قم با ۱۰ غرفه به جهت رعایت شیوه‌نامه‌های پروتکل‌های بهداشتی در بلوار بهار جانمایی شد؛ اگرچه تعداد غرفه‌های نمایشگاه کم است اما مردم رضایت کافی از مکان […]

به گزارش پایگاه خبری پایش روز به نقل از ستاد خبری نمایشگاه قرآن کریم «بر آستان بهشت»، پس از دو سال روزگار کرونایی و وقفه، امسال نمایشگاه قرآن قم با ۱۰ غرفه به جهت رعایت شیوه‌نامه‌های پروتکل‌های بهداشتی در بلوار بهار جانمایی شد؛ اگرچه تعداد غرفه‌های نمایشگاه کم است اما مردم رضایت کافی از مکان برگزاری نمایشگاه و همجواری با حرم کریمه اهل بیت(س) دارند. مردم از آب و هوای خوب حاضر در این باغ‌راه می‌گویند، از این که به دلیل وجود گیاهان و درختان حاضر در این فضا، حس و حال بهتر و آرامش بیشتری نصیبشان می‌شود و امیدوارند در سال آینده غرفه‌ها تا نزدیک حرم مطهر حضرت معصومه(س) گسترش یابد، در چهارمین روز از برپایی این مینی‌نمایشگاه، با بازدیدکنندگان حاضر گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه تقدیم می‌شود.

آقا رضا ۳۳ ساله سوار بر موتور در حال تماشای غرفه‌های نمایشگاه است. او که انگار مات و مبهوت تماشای گروه سرود کودکان در نمایشگاه شده است، در گفت‌وگو با ستاد خبری نمایشگاه قرآن «بر آستان بهشت» گفت: مغازه من آن سمت بلوار است. مغازه را رها کردم و اینجا نشستم چرا که شنیدن صدای سرود کودکان و نوجوانان آن‌قدر به نظرم دلنشین و جذاب آمد که کاسبی‌ام را رها کرده و برای بازدید از نمایشگاه آمدم.

وی گفت: به نظرم همین هم تنوع است. اینکه زیر باران، زیر درختان، در این هوای بهاری آدم برای لحظاتی هنرنمایی یک گروه سرود را ببیند خودش کار فرهنگی است. اعضای سرود با وجود سن و سال کمی که دارند، بسیار دلنشین اجرا می‌‌کنند.

خانم ۲۹ ساله که همراه همسرش و فرزند نوجوانش در حال تماشای سرود هست، گفت: این قبیل غرفه‌ها و اجراها از آن نظر که نظم دارد، سرگرم‌کننده بود.

خانم ۴۳ ساله به خبرنگار ما گفت: با وجود اینکه اهل قم هستیم اما درباره این مراسم اطلاع دقیقی نداشتیم و امشب با عبور از این بلوار توجهمان جلب شد اما اینکه زمان برپایی نمایشگاه پیش از افطار آغاز و تا پاسی از شب ادامه دارد باید پذیرایی مختصری نیز داشته‌باشند؛ بهترین بخش نمایشگاه، غرفه کودکان است که در آن‌جا بچه‌هایمان در حال لذت بردن از نقاشی کشیدن و مشغول بازی هستند.

خانم عزیزی ۲۲ ساله دانشجوی ترم آخر رشته روان‌شناسی در حالی که روی یکی از صندلی‌های این باغ‌راه نشسته و در حال شنیدن نوای «لبیک یا مهدی» گروه سرود حاضر در نمایشگاه، اشک می‌ریزد. در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بسیار جای خوبی است، اصلا خبر نداشتیم اینجا مراسم و نمایشگاه وجود دارد.

وی افزود: جذاب‌ترین قسمت نمایشگاه، غرفه خوشنویسی و خطاطی است که با نگارش خط نستعلیق برای عموم بازدیدکنندگان جذابیت بصری این غرفه را افزایش می‌‎دهند.

ابتکار متولیان فرهنگی در برپایی نمایشگاه قرآن در محل تردد و ازدحام مردم

عزیزی با اشاره به اینکه تعریف و تجمجید از کارگاه آنلاین استهلال مستقر در نمایشگاه را از دوستانم شنیدم، بیان کرد: به نظرم قسمت استهلال این نمایشگاه هم واقعا خیلی خوب بود، ما اهل قم هستیم و محل زندگی‌مان نیز در همین حوالی است، برپایی نمایشگاه در این مکان سبب ایجاد سرگرمی و افزایش نشاط معنوی خانواده‌ها شده است.

خانم رحمانی، ۳۴ ساله با ۴ فرزند که فوق‌دیپلم بهداشت دارد و پس از مادرشدن فقط خانه‌دار و مادر است در حالی که کودک دوهفته‌ای خود را در آغوش گرفته در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: من فرصت کافی برای بازدید از نمایشگاه نداشتم چون باید زود به منزل برویم ولی از اجرای سرود لذت بردم. مکان برپایی نمایشگاه فوق‌العاده زیباست اگرچه نکات مختلفی جهت بهبود و ارتقای این نمایشگاه وجود دارد که در اینجا مجال صحبت پیرامون آن نیست.

آقای مردانی ۳۱ ساله که به همراه همسر و فرزندش سوار بر موتور هستند، با دیدن فضای نمایشگاه یکباره پا روی ترمز می‌گذارد و در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: برپایی نمایشگاه در محل تردد و ازدحام مردم واقعا ابتکار خوبی است زیرا سبب می‌شود همگی از بخش‌های جذاب نمایشگاه آگاه شوند و برای لحظاتی هرچند کوتاه لذت ببرند.

وی افزود: کرونا بسیاری از دلخوشی‌هایمان را از ما گرفت و بسیاری از مردم را ناراحت و غمگین کرد لذا این مراسم‌های کم و ناچیز باز هم ارزشمند است و باید قدردان بود.

عمو روحانی و اهدای بادکنک؛ غرفه جذاب نمایشگاه قرآن برای کودکان قمی

خانم زندی ۳۳ ساله با دو فرزند ۶ ساله و ۳ ساله که بادکنک به دست دارند و به همراه خواهر و مادرش خانم یونسی منتظر تمام شدن نقاشی بچه‌ها هستند، در گفت‌وگو با خبرنگار ما، گفت: این نمایشگاه نیازمند نظم و هماهنگی‌های بیشتر و بهتری است برای مثال

در غرفه‌‌ای که عمو روحانی به کودکان بادکنک هدیه می‌دهد بخش جذاب آن غرفه به شمار می‌رود اما شلوغی، ازدحام و بی‌نظمی در آن‌جا سبب تکدر خاطر خانواده‌ها شده است.

وی افزود: اگر قفسه‌بندی یا غرفه‌بندی می‌کردند تا بچه‌ها با صف و منظم بروند و بادکنک بگیرند یا کاغذهای نقاشی بگیرند ازدحام به وجود نمی‌آمد، برای مثال خانواده‌ها این سمت نرده و بچه‌ها آن سمت دیگر و قابل دیدن بودند، خیلی بهتر می‌شود. ما اولین شب و اولین بار بود که به این نمایشگاه آمدیم.

زندی گفت: مکان برگزاری نمایشگاه از لحاظ اینکه نزدیک و در مرکز شهر و در دسترس بود، مطلوب است و اگر در سال‌های آینده نیز در این مکان و یا نقاط قابل دسترس شهر نیز برپا شود با استقبال عمومی مواجه خواهد شد.

خانم مرادی ۳۶ ساله که با پسر ۳ونیم ساله خود کنار یکی از باغچه‌های باغ‌راه مسیر حرم در بلوار بهار و قبل از شروع غرفه‌ها نشسته ‌است، در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بهترین و تنها بخش جذاب نمایشگاه اجرای سرود کودکان و نوجوانان بود؛ با وجود اینکه قرار بود فیلم «موقعیت مهدی» در شب‌های نمایشگاه اکران شود اما متأسفانه امشب به دلیل بارش باران بهاری در قم، لغو شد.

علی ۸ ساله که روی صندلی‌ بسیار منظم تکیه داده و منتظر است تا نقاشی بکشد به خبرنگار ما گفت: برگه‌های نقاشی تمام شده ما منتظریم تا نقاشی بکشیم. من همراه بابا و خواهرم آمدم و در صف طولانی برای کشیدن نقاشی منتظر ایستاده‌ام چون نقاشی را از بادکنک بیشتر دوست دارم.

فاطمه ۹ ساله که با حجاب و پوشش کامل در حال نقاشی کشیدن است، به خبرنگار ما گفت: صف بادکنک خیلی شلوغ است و ترجیح می‌دهم فقط نقاشی بکشم؛ من از وقتی یک سالم بود چادر سرم می‌کردم البته همیشگی نبود اما از هشت سالگی به طور کامل حجاب داشتم. امسال نیز اولین سال روزه گرفتن من بود که تجربه دلنشینی از آن دارم.

خانم عبدالهی ۳۳ ساله همراه با سه فرزند خود درحالی که در آخرین لحظات دیدار از غرفه‌های نمایشگاه به غرفه تعویض قرآن کهنه با نو تصمیم دارد فضا را ترک کند، گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: از طریق رسانه‌ها و کانال‌های اطلاع‌رسانی نسبت به برپایی نمایشگاه مطلع شدم و برای تعویض قرآن به اینجا آمده‌ام.

غرفه‌های نمایشگاه قرآنی قم در سال آینده افزایش یابد

وی با اشاره به کاهش تعداد غرفه‌ها نسبت به سال‌های گذشته، افزود: در سال‌های آینده باید تعداد غرفه‌ها افزایش یابد تا مراکز و مؤسسات قرآنی و فرهنگی بیشتری بتوانند محصولات خود را عرضه کنند و ما به عنوان مخاطب بتوانیم با آن‌ها آشنا شده و از محصولات بهره‌مند شویم.

عبداللهی ادامه داد: محل برپایی نمایشگاه ایده و ابتکار جالب متولیان فرهنگی بود البته با وجود فضای کافی و بیشتری که این بلوار دارد باید غرفه‌های بیشتری نیز برپا می‌شد که تا نزدیکی درب حرم ادامه پیدا می‌کرد.

آقای حسینی ۳۵ ساله در حالی که دختر سه ساله خود را به آغوش گرفته در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: با توجه به جذابیت و تنوع برنامه‌های غرفه کودکان، این نمایشگاه برای کودکان و نوجوانان مناسب‌تر است به ویژه اهدای بادکنک به کودکان باعث سرگرمی و بازی آن‌ها شده است.

وی با اشاره به شلوغی و ازدحام در ساعات پایانی برپایی نمایشگاه، یادآور شد: اهدای جایزه به نقاشی کودکان از اقداماتی بود که می‌توانستند در این غرفه انجام دهند زیرا بسیاری از کودکان با فرض اینکه در ازای رنگ‌آمیزی و نقاشی هدیه دریافت می‌کنند به اینجا می‌آیند، مسئولان باید به این جزئیات توجه ویژه داشته ‌باشند.