نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حاج صادق جهانی از جمله فعالان مجرب و با سابقه در صنعت به شمار می رود که طی سال های طولانی منشاء خدمات ارزشمندی در بخش تولید و همچنین کارآفرینی بوده است. وی علاوه بر تلاش مستمر و خستگی ناپذیر در عرصه صنعت و اشتغالزایی، همچنین در امور عالم المنفعه و نیکوکارانه مشارکت فعال داشته […]
حاج صادق جهانی از جمله فعالان مجرب و با سابقه در صنعت به شمار می رود که طی سال های طولانی منشاء خدمات ارزشمندی در بخش تولید و همچنین کارآفرینی بوده است.
وی علاوه بر تلاش مستمر و خستگی ناپذیر در عرصه صنعت و اشتغالزایی، همچنین در امور عالم المنفعه و نیکوکارانه مشارکت فعال داشته و به عنوان شخصیتی خوشنام در افکار عمومی وصنف شناخته می شود.
وی با سابقه ای افزون بر نیم قرن یک صنعت گر صاحب ایده است که به عنوان مدیر صنایع ایران پودر، همچنان فعالیت های خود را در این عرصه بدون وقفه ادامه می دهد. حاج صادق جهانی در مصاحبه با خبرنگار ما ضمن تشریح فعالیت ها و خدمات مجموعه ایران پودر – به بیان برخی مشکلات و معضلات پرداخت و همچنین از اجرای طرح توسعه مجموعه ای دیگر که از ۸ سال قبل پیگیر آ ن است، خبر داد که در بخش دوم مصاحبه به تفصیل پیرامون آن توضیح داده است.
وی ابتدا با بیان اینکه صنایع ایران پودر عمدتاً با عنوان «پودر سنگ» شناخته می شود، اعلام کرد: این مجموعه صنعتی، تولید کننده پودر سنگ یا پودر کربنات کلسیم با کیفیت بالا است که غالباً در صنایع مختلف و به خصوص صنایع شیشه سازی کاربرد مصرفی گسترده ای دارد. این مدیر مجرب و کارآزموده سپس با اشاره به سابقه ی طولانی مدت خود در این عرصه، اظهار داشت: در این سال های طولانی تجارب گرانقدری کسب کرده ایم که آماده انتقال این تجارب به نسل جدید فعال در این حیطه شغلی هستیم.
حاج صادق جهانی آنگاه با اعلام اینکه تولیدات این مجموعه غالباً در صنایع شیسه سازی کاربرد مصرفی دارد، اضافه کرد: در این رابطه با شماری از کارخانجات بزرگ و معتبر شیشه سازی همکاری های گسترده ای داریم که این کارخانجات عمدتاً در رابطه با صادرات شیشه به کشورهای خارج فعالیت دارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه مجموعه ایران پودر درچه مساحت زمینی دایر و راه اندازی شده و هزینه های اجرای این پروژه از چه منابعی تأمین و پرداخت شده؛ خاطر نشان کرد: مساحت کل این مجموعه ده هزار متر (یک هکتار) است که با سرمایه گذاری شخصی تاسیس و به بهره برداری رسیده است و بانک ها هیچ تسهیلاتی به ما اختصاص ندادند.
وی در همین حال متذکر شد که: این مجموعه به صورت مشارکتی دایر و راه اندازی شده که شریک من آقای عسکری از خانواده ای سرشناس و خوشنام بوده که با حسن اعتماد مثال زدنی خود، مدیریت این مجموعه را به طور کلی به من واگذار نموده، البته دوستان دیگری هم در این مسیریار و یاور ما بوده و تلاش هایی در خور توجهی برای به ثمر نشستن این پروژه متحمل شدند که برخی از این عزیزان اکنون در قید حیات نیستند و جا دارد از این در گذشتگان جنت مکان زنده یاد صفایی – رضاییان، عرب زاده نام ببریم و یاد و خاطره آنها را گرامی بداریم و از خداوند متعال طلب مغفرت و رحمت واسعه الهی برای آنها داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه پودر سنگ با کیفیت از مواد معدنی به دست می آید؛ تصریح کرد: همه سعی و تلاش ما معطوف آن است که بهترین کیفیت را عرضه کنیم و خوشبختانه کارخانجات طرف قرار داد این مجموعه به کیفیت بالای تولیدات ایران پودر اذعان می نمایند و در تایید این مبحث لازم است صادرات محصولات این کارخانجات رابه خارج یادآور شویم که اگر کالایی فاقد کیفیت و فاکتورهای مورد نظر بازارهای جهانی باشد: قطعاً آن را باز می گردانند که خوشبختانه و به شکرخدا تاکنون چنین اتفاقی برای این مجموعه نیفتاده است. وی سپس در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که از میزان اشتغالزایی د رصنایع ایران پودر جویا شد؛ گفت: در این مجموعه فعلاً ده نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.
مدیر صنایع ایران پودر همچنین در خصوص آلایندگی احتمالی این مجموعه که موضوع پرسش دیگر خبرنگار ما بود گفت: این مجموعه فاقد آلایندگی است اما به طور کلی لازم است ورودی و تخلیه ضایعات ساماندهی اصولی شود. در این رابطه عملیات مکان یابی انجام شده اما هنوز سازمان های ذیربط در این زمینه انسجام و هماهنگی های لازم را ایجاد نکرده اند تا بستر برای سرمایه گذاری مهیا شود.
وی در همین زمینه از برگزاری نشست های متعدد با ارگان های ذیربط خبر داد و با بیان اینکه «درا ین مبحث ترابری حرف اول را می زند، افزود: روزانه دو تا سه تن پودر سنگ تولید می شود که مکان یابی مناسب برای (ضایعات) آن امری ضروری ارزیابی می شود چرا که در فاصله مبداء (معدن) تا محل مجموعه را ۲۵۰ تا ۳۰۰ کامیون باید تردد نمایند که هریک حامل بارهای سنگین هستند و کمترین قصور و اهمال می تواند معضلات جدی زیست محیطی به همراه داشته باشد.
حاج صادق جهانی در ادامه مصاحبه از راه اندازی خط تولید موزاییک خبر داد که مقدمات آن را ۸ سال قبل کلید زده اما علیرغم پیگیری های فراوان طی این مدت هنوز موفق به اخذ مجوز قطعه زمین مورد نیاز نشده است.
او در توضیح بیشتر اظهار کرد: قطعه زمین مورد نظردر محدوده ی خارج از شهرمد نظر داریم و انتظار داریم منابع طبیعی و امور اراضی هرچه زودتر زمین مورد نظر به ما واگذار نماید تا بزرگترین خط تولید موزاییک را دایر و راه اندازی کنیم.
وی اضافه کرد: طی ۸ سال پیگیری مستمر و مداوم، نظر موافق و تأیید برخی ادارات ذیربط را اخذ کرده ایم و البته در این مدت هزینه کلانی متحمل شده و وقت و انرژی زیادی اختصاص داده ایم که متأسفانه در نهایت با عدم همکاری اداره منابع طبیعی در واگذاری زمین مواجه شدیم که خستگی ۸ سال پیگیری و دوندگی برجسم و جان ما باقی مانده معذالک نا امید نشده ایم و همچنان پیگیر اجرای این طرح تا مرحله بهره برداری هستیم که امیدواریم مسوولان متعهد و پرتلاش در ارگان ذیربط در این زمینه با ما همکاری و مساعدت لازم را به عمل آورند.
وی در همین¬حال به این نکته اشاره کرد که: ما گله و شکایتی از هیچ ارگان و نهاد و سازمان و اداره ای نداریم اما متقابلاً انتظار ما اینست که مدیران و مسوولان ارگان ها و نهادهای مرتبط با این صنعت، در چارچوب شرح وظایف خود، با ما همکاری و زمینه را برای اجرای این طرح تولیدی و اشتغالزایی مهیا سازند.
وی همچنین با قدر دانی از همکاری و تعامل ادارات مربوطه گفت: تنها اداره ای که نسبت به ما کم لطفی داشته و پاسخ مثبت به ما نداده: اداره منابع طبیعی است که موقع واگذاری و تحویل زمین ، برای واگذاری امتناع ورزید و در بیان دلایل آن اعلام کرد که زمین مزبور در حال واگذاری به یک ارگان است!
این فعال پیش کسوت در عرصه صنعت و کارآفرینی همچنین خاطر نشان کرد : درهر بار جابه جایی واحد تولیدی ،مشکلات و دشواری های متعددی به دنبال دارد – چرا که در هر نقل مکان به نقطه دیگر؛ مراحل دریافت مجوزها و گرفتن استعلام ها از ۱۵ اداره و نهادو سازمان؛ از نقطه صفر شروع شود که هرکدام از این ادارات و سازمان ها، در مدت زمان طولانی پاسخ استعلام ها را می دهند. بدین ترتیب درگیر یک چرخه فرسایش زمان بر می شویم که نیرو و انرژی انسان را به تحلیل می بردو نهایتاً به دلسردی منتهی می شود اما همانطور که قبلاً هم اشاره کردم هرچند دلسرد و خسته شدیم؛ اما هرگز نا امیدی به دل خود راه نداده ایم. وی سپس با اعلام اینکه در صورت همکاری و حمایت ادارات و اجرا و بهره برداری از طرح مزبور برای ۵۰ تا یکصد نفر فرصت شغلی ایجاد خواهد شد؛ تصریح کرد: از آنجایی که ایجاد هریک شغل با توجه به نرخ تورم کنونی – برای دولت حدودیک میلیارد تومان هزینه به همراه دارد – لذا ایجاد شغل برای حدود یکصد نفر- توسط بخش خصوصی می تواند کمک مؤثری به دولت تلقی شود و باری سنگین از دوش دولت بردارد. بنابراین لازم است دولت در راستای منافع خود، از ما حمایت کند!
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که آیا تاکنون با شهرداری (منطقه رایزنی و مذاکراتی داشته اید یا خیر، گفت: نامه نگاری و مکاتبات زیادی با شهرداری داشته ایم که متاسفانه در رابطه با تغییر کاربری به توافق کامل نرسیده ایم چراکه شهرداری اعلام داشته بخشی از این اراضی و کاربری فضای سبز دارد و در این رابطه به ماده و تبصره هایی استناد نموده که بدین ترتیب ما می توانیم فقط درنیمی از اراضی طرح خود را اجرایی کنیم. کما اینکه در هر تغییر کاربری شهرداری نیز سهمی از اراضی را به تملک خود درمی آورد. حاج صادق جهانی که علاوه بر تلاش و خدمات گسترده خود در عرصه صنعت، به عنوان چهره ای نیکوکار شناخته می شود و در امورعام المنفعه مشارکت فعال دارد با تواضع و فروتنی از بیان جزییات اقدامات خود در این حوزه خود داری کرد و گفت: هر قدم و کار نیکوکارانه و انسان دوستانه صرفاً برای رضای خدا وند است
Δ