Uncategorizedیادداشت و گزارش

جاده نیزار در پیچ و خم مشکلات زیرساختی و ناهمواری‌های موجود، همچنان خطرآفرین است!

پایش روز - این جا نیزار است، پهنه‌ای گسترده در جهت فعالیت واحدهای صنعتی و یکی از اهداف مهم اقتصادی قم دربرگیرنده فرصت‌های شغلی فراوان، ظرفیتی که گاه مورد غفلت واقع شده و گاهی در بی‌مهری‌های روزمره، آن را به فراموشی سپرده اند.

در امتداد جاده نیزار، یکی از بزرگترین کارخانجات کشور در تولید سیمان با ظرفیت روزانه 3500 تن، تولیدکننده و صادرکننده محصولات به بازار داخلی و برخی از کشورهای آسیایی، قرار دارد که وجود مسیر ناهموار برای دسترسی آسان، چالش هایی را در روند تولید آن به وجود آورده و این مجموعه عظیم همچنان با مشکلات فراوانی در خصوص جاده دسترسی دست به گریبان است.

با حضور میدانی در جاده و ارزیابی این مشکلات متوجه عمق گلایه ها و دردهای این گروه صنعتی و همچنین رانندگان حمل بار در مسیر می‌شویم، گلایه‌هایی از جنس مطالبه گری برای ساماندهی هر چه بهتر این مسیر پرتردد و استراتژیک در حمل بار در تحقق تولید و صادرات و در این مسیر، با توجه به وضعیت جاده، درک بهتری از وضعیت نابسامان جاده پیدا کردیم، آن جایی که حفظ جان انسان، باید در اولویت قرار بگیرد، سپس باید برای صیانت از ظرفیت‌های بالنده و باشکوه منطقه و به خصوص شرکت سیمان نیزار به عنوان مجموعه‌ای توانمند و برندی شناخته شده فکری کرد تا این فراز و نشیب‌ها رفته رفته تبدیل به بحرانی جدی نشود.

در این جاده، رانندگان حمل بار، گلایه های فراوانی از مسیر خاکی منتهی به نیزار دارند که علاوه بر استهلاک وسایل نقلیه و خسارات فراوان در جاده، جانشان را نیز به مخاطره می اندازد، جاده ای که انگیزه لازم برای حمل بار و تردد را کاهش می دهد و کارخانه ای با چنین ظرفیت و توان تولید، به واسطه کوتاهی متولیان و مسئولان امر، در حمل تولیدات خود با مشکلات و دغدغه هایی جدی مواجه است، در حالی که چنین عملکرد ضعیفی در ساماندهی جاده، نه شایسته عزیزانی است که در مسیر تردد می کنند و نه زیبنده در حمایت از تولید و صنعت؛ و انتظار این است تا هر چه سریع‌تر فکری برای آن شود تا قبل از زمستان، ظرفیتی در تولید و صنعت در گیر و دار چنین مشکلاتی، زمین گیر نشود.

خرابی های جاده و کند و کاری‌های رها شده و نگرانی‌هایی که وجود دارد، همه و همه نیازمند یک پاسخگویی منسجم و ارائه راهکاری مناسب است تا دغدغه‌ای به غیر از تولید باقی نماند و ترددکنندگان در جاده نیز بیمی از به خطرافتادن جانشان نداشته باشند، اگر چه جاده نیزار در پیچ و خم مشکلات زیرساختی و ناهمواری‌های موجود، همچنان خطرآفرین است، اما امیدواریم این حرفها و گلایه ها  دغدغه‌ها در نهایت راهی به جایی ببرند.

طرح بهسازی و تعریض جاده قم نیزار به طول 8 کیلومتر از سال گذشته کلید خورده و تنها 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر به موقع بازسازی نشود در زمستان، مشکلات جدی برای رانندگان و گروه صنعتی در این مجموعه بزرگ پیش خواهد آمد و باید در جلوگیری از خسارات بیشتر، نگرشی جدی تر به این مشکل و دغدغه داشت.

به سمت شرکت در حرکت هستیم که متوجه می شویم با تردد کامیون‌ها که روزانه بیش از 300 خودروی سنگین تخمین زده می‌شود و با هجم گسترده ای از گرد و غبار متعلق به این جاده خاکی، دید کافی نیز برای رسیدن به مقصد وجود ندارد و چه سختی‌ها و مشکلاتی را که این رانندگان و حتی پرسنل و کارگران و نیروهای فعال مجموعه که تحمل می کنند و کمتر رسانه ای دم از آن زده است.

با توجه به ظرفیت شرکت نیزار قم و ارزیابی و بررسی اهمیت و جایگاه تولید در این مجموعه موفق، گفتگویی با جناب مهندس عادل روحی مدیر عامل شرکت نیزار قم و از کارآفرینان دلسوز و توانمند در سطح استان قم انجام داده ایم که با هم مرور می کنیم.

این مدیر توانمند در ابتدا با گلایه از وضعیت جاده منتهی به شرکت، مهم ترین دغدغه خود را حفظ جان نیروها و رانندگان می داند و براین باور است رسیدگی به جاده و آسفالت آن، عزمی جدی می طلبد که باید قبل از آنکه دیر شود، به سرانجام برسد.

وی در خصوص شرکت سیمان نیزار قم نیز عنوان کرد: این شرکت زیر مجموعه هلدینگ اسپندار می‌باشد که تنها هلدینگ تخصصی سیمان متعلق به بخش خصوصی در سطح کشور است، شرکت سیمان نیزار قم سهامی خاص در سال 1382 تاسیس گردید و از مهرماه 1390 مبادرت به تولید انواع سیمان خاکستری در تیپ های یک، دو، پنج و سیمان آهکی، بنایی و مرکب با بهترین کیفیت نموده است.

مهندس روحی بیان کرد: تکنولوژی استفاده شده در ساخت تجهیزات شرکت آخرین تکنولوژی پلیزیوس آلمان 2006 به کار رفته در صنعت سیمان کشور بوده و تمام شاخص های انرژی و محیط زیست به نحو احسن رعایت می‌شود.

وی در مورد موفقیت‌های شرکت نیز خاطرنشان کرد: شرکت سیمان نیزار قم دارای گواهینامه های IMS شامل ایزو 9001، ایزو 14001 و 18001 و همچنین گواهینامه ایزو 50001 در مدیریت انرژی از شرکت آفئور فرانسه می باشد، همچنین شرکت سیمان نیزار قم توانسته با کسب گواهینامه تخصصی تائید صلاحیت آزمایشگاه از مرکز ملی تائید سازمان استاندارد به عنوان آزمایشگاه مرجع سیمان شناخته می‌شود.

گفتنی است دریافت ده ها لوح سپاس و تقدیر به واسطه کیفیت برتر گواهی تحقیق و توسعه و گواهینامه تائید صلاحیت آزمایشگاه از سوی رئیس شورای تائید صلاحیت ایران و رئیس مرکز ملی تائید صلاحیت ایران، بخشی از موفقیت های این مجموعه است، همچنین اخذ گواهینامه نهمین دوره مسابقات بتن ویژه اعضای حقوقی در سال 97 به مناسبت روز بتن حائز رتبه سوم در مقاومت فشاری در رشته بتن خودتراکم اقتصادی با رویکرد اجرایی و توسعه پایدار و گواهی مسابقات بتن به واسطه توانمندی متخصصین این مجموعه از و انجمن بتن ایران در دوازدهمین دره مسابقات علمی بتن حائز رتبه دوم در رشته بتن سبک سازه ای با رویکرد اقتصادی و توسعه پایدار در مهرماه سال 1400، تنها گوشه‌ای از موفقیت‌های شرکت است.

در حال حاضر ظرفیت مجموعه یک میلیون تن سیمان خاکستری بوده و این واحد تنها واحد تولیدکننده سیمان در سطح استان قم است که به واسطه موقعیت ممتاز جغرافیایی، معادن غنی مواد اولیه و تکنولوژِی روزآمد تولید سیمان و همچنین استفاده از پرسنل متخصص و بهینه سازی فرآیندها توانسته با تولید و فروش محصولاتی مطابق با نیاز مصرف کنندگان نقش ممتازی را در تامین نیازهای سیمان بخش مرکزی کشور ایفا نماید.

این مجموعه با صادرات به کشورهای عراق و کنیا و هند و عمان و بنگلادش به میزان سالانه 200 هزار تن و موفقیت‌های فراوان در عرصه تولید و صادرات، در زمینه حمل بار در چنین جاده‌ای با چنین ویژگی‌هایی در حال حاضر یکی از مهم ترین مطالبات خود را ساماندهی مسیر می داند، تعداد خودروهای باربری روزانه 150 خودرو و به علاوه حدود 20 ماشین حمل اولیه در روز و ده ماشین سرویس پرسنل در روز در مجموع بیش از 300 تردد را رقم می زند.

ضمن اینکه به گفته مدیر عامل شرکت سیمان نیزار چنین مشکلاتی منجر به افزایش هزینه در بحث تامین حامل انرژِی و مواد اولیه می شود و شایسته نیست مجموعه ای با بیش از 300 نفر اشتغال مستقیم و 1500 اشتغال غیر مستقیم، تنها به دلیل بی توجهی مسئولان در به سرانجام رساندن چنین مسیری این گونه کوتاهی داشته باشند.

حال سوال در این جاست که با چنین ظرفیت مهمی که در استان قم وجود دارد چرا باید چالش های اصلی در راه دسترسی غیر ایمن و نامساعد همچنان باقی بماند و به راحتی این جاده مهم و مجموعه توانمند در قم نادیده گرفته شود، در این خصوص در انتظار پاسخی شایسته از سوی مسئولان و عزم جدی در اجرای آسفالت و ساماندهی این مسیر هستیم تا قبل از انکه بارندگی‌ها بر مشکلات فعلی این مسیر بیفزاید، این جاده نیز به سرانجام رسیده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا