مدیر مجتمع گردشگری مهتاب عنوان کرد:

تلاش، صداقت و خدمت به هموطنان سرمایه تمام‌نشدنی مجتمع گردشگری مهتاب است

پایش روز - مدیر مجتمع گردشگری مهتاب، رضایت مسافرین را مهم‌ترین دغدغه این مجموعه دانست و گفت: پشتوانه اصلی ما تلاش و پشتکار، صداقت در کار و خدمت به هموطنان است که هیچ‌ انتهایی ندارد و برای ما یک سرمایه تمام‌نشدنی است.

به گزارش پایگاه خبری پایش روز ، سلیمان صفایی مدیر مجتمع گردشگری مهتاب در خصوص معرفی مجتمع گردشگری مهتاب اظهار کرد: مجتمع مهتاب در ۲۰ کیلومتری اتوبان قم به تهران با مساحت ۳۰ هزار مترمربع واقع شده است. این مجتمع امکانات متنوع و مختلفی فراهم کرده است که مطمئناً هنگام استفاده از آن لحظات خوشی برای مسافرین و مشتریان رقم خواهد زد.
به گفته صفایی مجتمع مهتاب خدمات خود را به‌صورت شبانه‌روزی در اختیار مسافران قرار می‌دهد و مردم عزیز و مسافران در هر ساعتی از شبانه‌روز نیاز به استفاده از آن داشته باشند می‌توانند به این مجموعه مراجعه کنند.
وی در بیان وضعیت فعلی این مجتمع در استان اضافه کرد: مجتمع رفاهی مهتاب قم همچنین یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های رفاهی استان برای شاغلان در بخش حمل و نقل محسوب می‌شود و بسیاری از رانندگان در این محل به استراحت می‌پردازند.
صفایی ادامه داد:چنین مجموعه‌هایی علاوه بر کاهش سختی سفر، سبب می‌شوند تا حوادث رانندگی بر اثر خستگی نیز کاهش پیدا کنند؛ به همین جهت پیشنهاد می‌کنیم تا اگر مسیرتان از جاده قم می‌گذرد، حتماً زمانی را در این مجموعه به استراحت بپردازید و سپس مسیر را ادامه دهید.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب درباره ضرورت تامین امکانات رفاهی این مجتمع تصریح کرد: قاعده به وجود آمدن مجتمع‌های بین‌راهی، ایجاد امکانات رفاهی در جاده‌ است که به‌سختی می‌توانید آن امکانات را پیدا کنید. هر مجتمع بین‌راهی از بسیاری از امکانات مختلف تشکیل شده که نیاز اصلی مسافران است و مجتمع مهتاب نیز از این قاعده مستثنی نیست و از ویژگی‌های بسیاری برخوردار است.
وی در ادامه به برخی امکانات این مجتمع اشاره کرد و گفت: چندین رستوران سنتی با منویی معمول از غذاهای ایرانی در این مجتمع فعالیت دارد که مسافرین می‌توانند از هر کدام که تمایل داشته باشند استفاده کنند. همچنین چندین فست فود مختلف در این مجتمع واقع شده است که هر کدام نوع مختلفی از این غذاها را تهیه می‌کنند و مهمانان بر اساس ذائقه‌ خود می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند.
صفایی اضافه کرد: سرویس بهداشتی و حمام یکی از مواردی است که در سفرهای طولانی شاید افراد چندین بار به آن نیاز پیدا کنند که البته تمیز و استاندارد بودن آن نیز از مسائلی است که بسیار حائز اهمیت است. نظافت این مکان، در این مجتع بسیار بالا است بنابراین از این لحاظ به همه مسافرین اطمینان خاطر می‌دهیم که می‌توانند با خیال راحت از آن‌ها بهره ببرند.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب تصریح کرد: همیشه رسیدن به قم با تصمیم به خرید سوهان به عنوان سوغات این شهر همراه است و مسافرین می‌توانند این کار را در این مکان نیز انجام دهند و از فروشگاه‌های فروش سوهان که در این مکان تعبیه شدند استفاده کنند.
وی با بیان اینکه وجود پمپ‌بنزین در جاده یک ضرورت است و به مسافرین کمک ویژه‌ای می‌کند، اضافه کرد: پمپ‌بنزین را می‌توان اصلی‌ترین رکن مجتمع‌های بین‌راهی دانست؛ بسیاری از افراد هستند که تنها برای بنزین ماشین وارد این مجتمع می‌شوند و به موجب آن کمی استراحت می‌کنند و سپس به سفر خود ادامه می‌دهند.
صفایی با اشاره به پایگاه امداد هلال‌احمر در این مجتمع خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه مشکل در طول سفر مسافرین می‌توانند به این مرکز مراجعه کنند و اگر احتیاج به کمک‌های بیشتر داشته باشند می‌توانند بیمار را به بیمارستان منتقل کنند.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب همچنین در تشریح امکانات این مجتمع به غرفه‌های تجاری اشاره کرد و گفت: انواع مختلفی از غرفه‌های تجاری مانند فروشگاه لوازم‌آرایش، سوپرمارکت، اسباب‌بازی، فروشگاه خشکبار و … در این مکان مستقر شده‌اند تا آسایش هر چه بیشتر مسافران فراهم شود. همچنین شعبه بانک ملت، فضای مخصوص بازی کودکان، تعمیرگاه انواع وسائط نقلیه، امدادخودرو و کافی‌شاپ از دیگر امکانات این مجتمع بزرگ است که می‌توان به اشاره کرد.
وی در تشریح ایده اولیه مجتمع گردشگری مهتاب گفت: در سفری که آقای منوچهر پرویزیان مالک سابق مجموعه مهتاب، به یکی از کشورهای خارجی داشتند این ایده را مشاهده کرده و آن را در مجتمع مهتاب پیاده کردند.
صفایی در ادامه با اشاره به اهمیت صداقت در همه امور گفت: صداقت در امورات کاری مهم‌ترین عامل موفقیت بنده بوده و همواره سعی دارم این امر را در اولویت قرار داده و تمامی فعالیت‌های کاری خود را حول محور این موضوع دنبال کنم،
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب در پاسخ به اینکه در این مجتمع برای چند نفر اشتغال‌زایی شده، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰۰ نفر نیروی مستقیم و ۵۰۰ نفر نیروی غیرمستقیم در این مجتمع مشغول به کار هستند که پس از طرح توسعه که آغاز کردیم این عدد به حدود هزار نفر رسیده است.
وی ضمن اشاره به اهمیت تفکر و طراحی قبل از انجام امورات کاری ابراز کرد: اگر کار با طراحی و فکر شروع شود هیچگاه با شکست مواجه نمی‌شود ولی اگر به هر دلیلی شکستی در کار صورت گیرد لازمه اصلی مقابله با آن پشتکار و ناامید نشدن است، در آن زمان است که این شکست موفقیت را تضمین می‌کند.
صفایی گفت: صداقت و مشتری‌مداری یکی از مواردی است که وجه تمایز اصلی این مجمتع است و از مهم‌ترین عواملی بوده که این مجتمع را نسبت به بقیه متفاوت کرده است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب خاطرنشان کرد: سال ۱۳۷۸ زمانی که در یکی از جاده‌های یکی از کشورها در سفر بودم از یک مجتمع گردشگری همانند مجتمع مهتاب بازدید کردم و از همان زمان فکر تأسیس و راه‌اندازی یک این‌گونه مجتمع‌ها را در ذهنم طرح‌ریزی کردم و تصمیم گرفتیم این‌گونه مجتمع‌ها را در داخل کشور خودمان راه‌‌اندازی کنیم.
وی گفت: شش سال بعد یعنی سال ۱۳۸۴ ساخت مجتمع مهتاب را باهدف ورود کشور به عرصه ساخت مجتمع‌های ازاین‌دست آغاز کردم.
صفایی نقدینگی و سرمایه مالی را یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های یک مدیر موفق شمرد و عنوان کرد: سرمایه همیشه پشتوانه اولیه همه امورات اقتصادی است ولی پشتوانه اصلی تلاش و پشتکار، صداقت در کار و خدمت به هموطنان است که هیچ‌ انتهایی ندارد و برای ما یک سرمایه تمام‌نشدنی است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب رضایت مسافرین را مهم‌ترین دغدغه این مجموعه مطرح کرد و گفت: رضایت مسافرین و مشتری‌ها مهم‌ترین دغدغه این مجموعه است که همواره در اولویت قرار گرفته و تمامی امورات حول محور این امر مهم دنبال می‌شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در بازار کار و فضای اقتصادی، بیان کرد: بزرگ‌ترین مشکل موجود عدم ثبات در قیمت مواد اولیه است که علی‌رغم خرید عمده اجناس موردنیاز به‌صورت هفتگی بازهم با مشکل مواجه هستیم.
صفایی از طرح توسعه مجتمع مهتاب به‌عنوان هدف بعدی این مجموعه یاد کرد و گفت: یک برنامه طرح توسعه در دست اقدام و بررسی داریم که طی آن ۹ هکتار زمین به این مجتمع اضافه می‌شود که هم‌اکنون سه هکتار آن موجود است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب اضافه کرد: در نظر داریم در طرح توسعه علاوه بر افزایش تعداد غرفه‌ها و فضای سبز، شهربازی و تالار رستوران را افتتاح کنیم که با عملیاتی‌شدن این طرح حدود ۷۰۰ نفر دیگر در این مجتمع مشغول به کار می‌شوند.
وی تأکید کرد: یکی از توقعات ما از دولت این است که ضمن کمک در فرایند امورات دولتی، کمک‌های لازم را داشته باشد؛ مجتمع مهتاب یکی از فعال‌ترین مجتمع‌های بین‌راهی استان قم است و توقع می‌رود بیشتر موردتوجه نمایندگان دولت در استان باشد.
صفایی در بیان اهمیت حوزه تبلیغات و بازاریابی ابراز کرد: اگر به ابعاد تبلیغاتی هر کاری توجه نشود موفق نخواهد شد از همین رو برنامه داریم تا در وبگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغات مجتمع را به‌صورت جدی دنبال کنیم.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب ادامه داد: جذب و افزایش ماندگاری گردشگر در مجتمع مهتاب یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت این مجتمع است و ما نیز تلاش می‌کنیم با خدمت‌رسانی مناسب این امر را هرچه بیشتر عملیاتی کنیم.
در ادامه حسین اسماعیلی سهام‌دار و عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب با اشاره به وضعیت گردشگری قم اظهار کرد: با پتانسیل‌هایی که در استان قم است این مجموعه می‌تواند ارزآوری مناسبی برای استان داشته باشد و کمک شایانی به اقتصاد کشور بکند و امیدواریم مسئولین بیشتر به بخش گردشگری توجه کنند؛ صنعت گردشگری می‌تواند تحول زیادی در کشور ایجاد کند.
وی افزود: قم به دلیل قرارداشتن در شاهراه حمل و نقل جاده‌ای کشور باید در ارائه خدمات پذیرایی در مجتمع‌های گردشگری میان‌راهی عملکرد بسیار قابل‌قبولی داشته باشد تا الگویی برای سایر استان‌ها باشد که این امر با کمک تمام اعضای جامعه مدیریتی در آینده نزدیک در سطح استان اجرایی می‌شود.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب با بیان اینکه هر گردشگر می‌تواند برای ۳ تا ۸ نفر شغل ایجاد کند، گفت: اشتغالی که از راه گردشگری به وجود می‌آید با توجه ‌به میزان حضور گردشگران می‌تواند پایدار یا متغیر باشد؛ اگر حضور گردشگران در استان دائمی باشد، اشتغال پایدار را به دنبال داشته و اگر این حضور با نوسان همراه باشد، ناپایدار خواهد بود.
اسماعیلی با اشاره به نیاز استان به بخش آموزش خدمات گردشگری افزود: با تلاش‌هایی که صورت گرفت شاهد برگزاری دوره آموزشی و خدمات گردشگری برای فعالین عرصه گردشگری استان بودیم که امیدواریم مجتمع‌های گردشگری برای آموزش خدمات گردشگری به‌صورت تخصصی گام‌های مفیدی بردارند تا شاهد رشد بیشتر این صنعت در استان قم باشیم.
وی گفت: شناخت فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه، برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی آشنایی با نیازها و سلیقه‌های گردشگران داخلی و خارجی، مدیریت مطابق با استانداردهای بین‌المللی و تبلیغ جهت ترغیب گردشگر داخلی و جذب گردشگر خارجی در بازارهای هدف از عوامل توسعه و رونق صنعت گردشگری است.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب ادامه داد: در جهان معاصر، گردشگری به‌عنوان عاملی جهت بهبود کیفیت زندگی جوامع درحال‌توسعه تلقی می‌شود؛ در کشورهای صنعتی، توسعه صنعت گردشگری موجب تنوع درآمدها و کاهش ناهماهنگی در اقتصاد می‌شود و در کشورهای درحال‌توسعه فرصتی برای صادرات ایجاد می‌کند، به‌طوری که نرخ رشد آن از اشکال سنتی صادرات بیشتر است.
اسماعیلی تصریح کرد: امروزه فعالیت گردشگری به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم در شناسایی هویت ملی و فرهنگی، تحصیلی، درآمد، رشد و پویایی اقتصاد شمرده می‌شود؛ گردشگری را می‌توان صنعت سفید نام‌گذاری کرد، زیرا برخلاف اغلب صنایع تولیدی بدون آلوده‌سازی محیط‌زیست انسانی، زمینه‌ساز دوستی و تفاهم بین ملت‌ها است و صلح و صفا را برای ملت‌ها به ارمغان می‌آورد.
وی عنوان کرد: گردشگری به‌عنوان یکی از عظیم‌ترین فعالیت‌های دنیا با بسیاری از بخش‌های اصلی اقتصاد جهانی ارتباط دارد. هر پدیده‌ای نظیر گردشگری که با ابعاد اقتصادی، فرهنگی – اجتماعی و زیست‌محیطی زندگی بشر به شکل پیچیده‌ای در ارتباط بوده و بر سه سطح تولید، ارائه و خدمات متکی است. ساده‌ترین تعریف از گردشگری، فعالیتی است که موجب می‌شود تا افراد برای مدتی از خانه‌های خود خارج شده و جهت بازدید از دیگر نقاط جهان به سفر بپردازند و در طول مدت سفر نیز نیازهای پذیرایی و اقامتی آن‌ها برطرف شود.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب ایجاد رقابت میان مجموعه‌ها را یکی از راهکارهای موفقیت در گردشگری مطرح کرد و گفت: سوق‌دادن و جهت‌دهی به ساختار و امکانات محیطی نسبت به نیازها و خواسته‌های افرادی که تمایل به استفاده از مکان زیارتی یا تفریحی را دارند، اهمیت فراوان دارد. همچنین استفاده بهینه از داده‌های سیمای محیط از نقطه‌نظرهای کاربردی و زیبایی‌شناختی، ایجاد ارتباط و هماهنگی بین خصوصیات اکولوژیکی سیمای طبیعی محیط و طرح‌ریزی که مدنظر است، طرح‌ریزی‌های تفرجی برای اینکه از قابلیت اجرائی و استفاده بالایی برخوردار باشند باید به طور اقتصادی آماده شوند و برای استفاده‌کننده خصوصاً در جوامعی همچون جامعه ما کم‌خرج باشد.
البته طرح‌ریزی تفرجی باید نیازها و خواسته‌های گروه‌های سنی استفاده‌کننده را فراهم نماید و در برآورد ظرفیت بُرد محیطی از کیفیت بهره‌مندی گردشگران کاسته نشود و در آخر ایجاد حداکثر وابستگی به اصول ساده‌سازی در طرح‌ریزی فضاهای تفرجی ازجمله مواردی هستند که در زمره راهکارهای رقابتی شمره می‌شوند.
اسماعیلی در تشریح راهکارهای ایجاد تنوع در گردشگری ابراز کرد: تنوع‌بخشی به جاذبه‌های گردشگری و ایجاد تأسیسات گردشگری در مجتمع جهت افزایش گردشگر، تنوع‌بخشی به امکانات و زیرساخت‌های موجود جهت جلب رضایت‌مندی گردشگران از جمله این راهکارها است.
وی افزود: ما با تأمین خدمات بهینه و فعالیت مرتبط با گردشگری «خدمات اسکان، تغذیه، ترافیک و خدمات عمومی»، تنوع‌بخشی و توسعه برنامه‌های تبلیغاتی برای معرفی جاذبه‌های طبیعی و انسانی و خصوصیات بارز فرهنگی و اجتماعی مردم، آداب‌ورسوم فرهنگی و استفاده از ابزارهای مؤثر اطلاع‌رسانی برای تحقق این اهداف تلاش کرده‌ایم. مدیر مجتمع گردشگری مهتاب اظهار کرد: ظرفیت‌پذیری و تعیین حد مطلوب تراکم جمعیت در مجتمع تفریحی مهتاب جهت کاهش فشار و تراکم بیش از حد به این مکان و جاذبه‌ها و جلوگیری ازبین‌رفتن و تخریب آن‌ها ازجمله مواردی بوده که در مجتمع گردشگری مهتاب به آن توجه ویژه‌ای شده است.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب در پایان به اهمیت بازنگری در صنعت گردشگری اشاره و تصریح کرد: بازنگری و اصلاح نگرش در بهره‌گیری از توان‌ بخش خصوصی در ایجاد و توسعه زیربناهای گردشگری و حمایت قانونی از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و برنامه‌ریزی در برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها برای توسعه گردشگری با مشارکت مردمی و بازنگری در کاربری‌های خدمات مورد نیاز گردشگری و حفظ و تخصیص مناسب زمین به کاربری‌ها بر اساس نیاز و کارکردهای کاربری از راهکارهایی هستند که در نگاه اصلاحی و بازنگری به صنعت گردشگری باید مورد توجه قرار گیرند.
جواد محمدی سهام‌دار و عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب نیز در ادامه گفت: ازآنجایی‌که خودم به‌عنوان مسافر همیشه اهمیت ویژه‌ای برای خدمات رفاهی و بهداشتی در مسیرهای بین‌راهی قائل بودم، نیاز به یک مجموعه کامل و استاندارد را به‌خوبی احساس کردم، به همین دلیل بیست سال پیش تصمیم گرفتم وارد این فعالیت شوم.
محمدی ادامه داد: ما در این مجموعه سعی کردیم مسافران در کنار استراحت، از خدمات بهداشتی و غذایی باکیفیت نیز برخوردار شوند.
عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب گفت: با وجود پیشرفت‌هایی که تاکنون داشته‌ایم هنوز راه طولانی برای رسیدن به یک مجموعه رفاهی کامل و ایده‌آل را در پیش داریم، هدف من از این سرمایه‌گذاری در این مجموعه خدمت‌رسانی به مسافران و ارتقای سطح خدمات رفاهی است.
وی تصریح کرد: آرزو و رؤیای من همیشه این بوده که در این جاده‌ها مکانی را فراهم کنم که مسافران نه‌تنها از نظر غذایی تجربه‌ای خوشایند و باکیفیت داشته باشند بلکه بتوانند در فضایی دلنشین و آرام خستگی سفر را از تن خارج کنند؛ ایجاد یک محیط آرام و دلپذیر خواسته قلبى من و همکاران در این مجموعه بوده و کماکان برای رسیدن به این چشم‌انداز کامل راه درازی در پیش داریم که باور داریم روزی این رؤیا به واقعیت خواهد پیوست.
محمدی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع بهداشت در مجتمع مهتاب عنوان کرد: در راستای تحقق هرچه بهتر این موضوع ارتقای سطح رضایت مسافران یک نماینده دائمی از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت مستقر کردیم که همین موضوع در مجموعه مهتاب نقش مهمی در کنترل و نظارت بر بهداشت و کیفیت خدمات ایفا کرده است.

عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب بیان کرد: بسیار خوشحالیم که در این شرایط دشوار معیشتی توانسته‌ایم فرصت‌های شغلی متعددی ایجاد کنیم؛ این امر برای ما موجب افتخار و خرسندی دوچندان شده است چرا که توانسته‌ایم نقشی هر چند کوچک در بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور ایفا کنیم.
وی گفت: خوشبختانه مجتمع مهتاب را تقریباً اکثر مردم قم، مسافرین و زوار حضرت معصومه (س) می‌شناسند به همین منظور هدفمدیر مجتمع گردشگری مهتاب عنوان کرد:
تلاش، صداقت و خدمت به هموطنان سرمایه تمام‌نشدنی مجتمع گردشگری مهتاب است
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب، رضایت مسافرین را مهم‌ترین دغدغه این مجموعه دانست و گفت: پشتوانه اصلی ما تلاش و پشتکار، صداقت در کار و خدمت به هموطنان است که هیچ‌ انتهایی ندارد و برای ما یک سرمایه تمام‌نشدنی است.

سلیمان صفایی مدیر مجتمع گردشگری مهتاب در گفت‌وگو با ایران در خصوص معرفی مجتمع گردشگری مهتاب اظهار کرد: مجتمع مهتاب در ۲۰ کیلومتری اتوبان قم به تهران با مساحت ۳۰ هزار مترمربع واقع شده است. این مجتمع امکانات متنوع و مختلفی فراهم کرده است که مطمئناً هنگام استفاده از آن لحظات خوشی برای مسافرین و مشتریان رقم خواهد زد.
به گفته صفایی مجتمع مهتاب خدمات خود را به‌صورت شبانه‌روزی در اختیار مسافران قرار می‌دهد و مردم عزیز و مسافران در هر ساعتی از شبانه‌روز نیاز به استفاده از آن داشته باشند می‌توانند به این مجموعه مراجعه کنند.
وی در بیان وضعیت فعلی این مجتمع در استان اضافه کرد: مجتمع رفاهی مهتاب قم همچنین یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های رفاهی استان برای شاغلان در بخش حمل و نقل محسوب می‌شود و بسیاری از رانندگان در این محل به استراحت می‌پردازند.
صفایی ادامه داد:چنین مجموعه‌هایی علاوه بر کاهش سختی سفر، سبب می‌شوند تا حوادث رانندگی بر اثر خستگی نیز کاهش پیدا کنند؛ به همین جهت پیشنهاد می‌کنیم تا اگر مسیرتان از جاده قم می‌گذرد، حتماً زمانی را در این مجموعه به استراحت بپردازید و سپس مسیر را ادامه دهید.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب درباره ضرورت تامین امکانات رفاهی این مجتمع تصریح کرد: قاعده به وجود آمدن مجتمع‌های بین‌راهی، ایجاد امکانات رفاهی در جاده‌ است که به‌سختی می‌توانید آن امکانات را پیدا کنید. هر مجتمع بین‌راهی از بسیاری از امکانات مختلف تشکیل شده که نیاز اصلی مسافران است و مجتمع مهتاب نیز از این قاعده مستثنی نیست و از ویژگی‌های بسیاری برخوردار است.
وی در ادامه به برخی امکانات این مجتمع اشاره کرد و گفت: چندین رستوران سنتی با منویی معمول از غذاهای ایرانی در این مجتمع فعالیت دارد که مسافرین می‌توانند از هر کدام که تمایل داشته باشند استفاده کنند. همچنین چندین فست فود مختلف در این مجتمع واقع شده است که هر کدام نوع مختلفی از این غذاها را تهیه می‌کنند و مهمانان بر اساس ذائقه‌ خود می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند.
صفایی اضافه کرد: سرویس بهداشتی و حمام یکی از مواردی است که در سفرهای طولانی شاید افراد چندین بار به آن نیاز پیدا کنند که البته تمیز و استاندارد بودن آن نیز از مسائلی است که بسیار حائز اهمیت است. نظافت این مکان، در این مجتع بسیار بالا است بنابراین از این لحاظ به همه مسافرین اطمینان خاطر می‌دهیم که می‌توانند با خیال راحت از آن‌ها بهره ببرند.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب تصریح کرد: همیشه رسیدن به قم با تصمیم به خرید سوهان به عنوان سوغات این شهر همراه است و مسافرین می‌توانند این کار را در این مکان نیز انجام دهند و از فروشگاه‌های فروش سوهان که در این مکان تعبیه شدند استفاده کنند.
وی با بیان اینکه وجود پمپ‌بنزین در جاده یک ضرورت است و به مسافرین کمک ویژه‌ای می‌کند، اضافه کرد: پمپ‌بنزین را می‌توان اصلی‌ترین رکن مجتمع‌های بین‌راهی دانست؛ بسیاری از افراد هستند که تنها برای بنزین ماشین وارد این مجتمع می‌شوند و به موجب آن کمی استراحت می‌کنند و سپس به سفر خود ادامه می‌دهند.
صفایی با اشاره به پایگاه امداد هلال‌احمر در این مجتمع خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه مشکل در طول سفر مسافرین می‌توانند به این مرکز مراجعه کنند و اگر احتیاج به کمک‌های بیشتر داشته باشند می‌توانند بیمار را به بیمارستان منتقل کنند.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب همچنین در تشریح امکانات این مجتمع به غرفه‌های تجاری اشاره کرد و گفت: انواع مختلفی از غرفه‌های تجاری مانند فروشگاه لوازم‌آرایش، سوپرمارکت، اسباب‌بازی، فروشگاه خشکبار و … در این مکان مستقر شده‌اند تا آسایش هر چه بیشتر مسافران فراهم شود. همچنین شعبه بانک ملت، فضای مخصوص بازی کودکان، تعمیرگاه انواع وسائط نقلیه، امدادخودرو و کافی‌شاپ از دیگر امکانات این مجتمع بزرگ است که می‌توان به اشاره کرد.
وی در تشریح ایده اولیه مجتمع گردشگری مهتاب گفت: در سفری که آقای منوچهر پرویزیان مالک سابق مجموعه مهتاب، به یکی از کشورهای خارجی داشتند این ایده را مشاهده کرده و آن را در مجتمع مهتاب پیاده کردند.
صفایی در ادامه با اشاره به اهمیت صداقت در همه امور گفت: صداقت در امورات کاری مهم‌ترین عامل موفقیت بنده بوده و همواره سعی دارم این امر را در اولویت قرار داده و تمامی فعالیت‌های کاری خود را حول محور این موضوع دنبال کنم،
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب در پاسخ به اینکه در این مجتمع برای چند نفر اشتغال‌زایی شده، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰۰ نفر نیروی مستقیم و ۵۰۰ نفر نیروی غیرمستقیم در این مجتمع مشغول به کار هستند که پس از طرح توسعه که آغاز کردیم این عدد به حدود هزار نفر رسیده است.
وی ضمن اشاره به اهمیت تفکر و طراحی قبل از انجام امورات کاری ابراز کرد: اگر کار با طراحی و فکر شروع شود هیچگاه با شکست مواجه نمی‌شود ولی اگر به هر دلیلی شکستی در کار صورت گیرد لازمه اصلی مقابله با آن پشتکار و ناامید نشدن است، در آن زمان است که این شکست موفقیت را تضمین می‌کند.
صفایی گفت: صداقت و مشتری‌مداری یکی از مواردی است که وجه تمایز اصلی این مجمتع است و از مهم‌ترین عواملی بوده که این مجتمع را نسبت به بقیه متفاوت کرده است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب خاطرنشان کرد: سال ۱۳۷۸ زمانی که در یکی از جاده‌های یکی از کشورها در سفر بودم از یک مجتمع گردشگری همانند مجتمع مهتاب بازدید کردم و از همان زمان فکر تأسیس و راه‌اندازی یک این‌گونه مجتمع‌ها را در ذهنم طرح‌ریزی کردم و تصمیم گرفتیم این‌گونه مجتمع‌ها را در داخل کشور خودمان راه‌‌اندازی کنیم.
وی گفت: شش سال بعد یعنی سال ۱۳۸۴ ساخت مجتمع مهتاب را باهدف ورود کشور به عرصه ساخت مجتمع‌های ازاین‌دست آغاز کردم.
صفایی نقدینگی و سرمایه مالی را یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های یک مدیر موفق شمرد و عنوان کرد: سرمایه همیشه پشتوانه اولیه همه امورات اقتصادی است ولی پشتوانه اصلی تلاش و پشتکار، صداقت در کار و خدمت به هموطنان است که هیچ‌ انتهایی ندارد و برای ما یک سرمایه تمام‌نشدنی است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب رضایت مسافرین را مهم‌ترین دغدغه این مجموعه مطرح کرد و گفت: رضایت مسافرین و مشتری‌ها مهم‌ترین دغدغه این مجموعه است که همواره در اولویت قرار گرفته و تمامی امورات حول محور این امر مهم دنبال می‌شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در بازار کار و فضای اقتصادی، بیان کرد: بزرگ‌ترین مشکل موجود عدم ثبات در قیمت مواد اولیه است که علی‌رغم خرید عمده اجناس موردنیاز به‌صورت هفتگی بازهم با مشکل مواجه هستیم.
صفایی از طرح توسعه مجتمع مهتاب به‌عنوان هدف بعدی این مجموعه یاد کرد و گفت: یک برنامه طرح توسعه در دست اقدام و بررسی داریم که طی آن ۹ هکتار زمین به این مجتمع اضافه می‌شود که هم‌اکنون سه هکتار آن موجود است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب اضافه کرد: در نظر داریم در طرح توسعه علاوه بر افزایش تعداد غرفه‌ها و فضای سبز، شهربازی و تالار رستوران را افتتاح کنیم که با عملیاتی‌شدن این طرح حدود ۷۰۰ نفر دیگر در این مجتمع مشغول به کار می‌شوند.
وی تأکید کرد: یکی از توقعات ما از دولت این است که ضمن کمک در فرایند امورات دولتی، کمک‌های لازم را داشته باشد؛ مجتمع مهتاب یکی از فعال‌ترین مجتمع‌های بین‌راهی استان قم است و توقع می‌رود بیشتر موردتوجه نمایندگان دولت در استان باشد.
صفایی در بیان اهمیت حوزه تبلیغات و بازاریابی ابراز کرد: اگر به ابعاد تبلیغاتی هر کاری توجه نشود موفق نخواهد شد از همین رو برنامه داریم تا در وبگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغات مجتمع را به‌صورت جدی دنبال کنیم.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب ادامه داد: جذب و افزایش ماندگاری گردشگر در مجتمع مهتاب یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت این مجتمع است و ما نیز تلاش می‌کنیم با خدمت‌رسانی مناسب این امر را هرچه بیشتر عملیاتی کنیم.
در ادامه حسین اسماعیلی سهام‌دار و عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب با اشاره به وضعیت گردشگری قم اظهار کرد: با پتانسیل‌هایی که در استان قم است این مجموعه می‌تواند ارزآوری مناسبی برای استان داشته باشد و کمک شایانی به اقتصاد کشور بکند و امیدواریم مسئولین بیشتر به بخش گردشگری توجه کنند؛ صنعت گردشگری می‌تواند تحول زیادی در کشور ایجاد کند.
وی افزود: قم به دلیل قرارداشتن در شاهراه حمل و نقل جاده‌ای کشور باید در ارائه خدمات پذیرایی در مجتمع‌های گردشگری میان‌راهی عملکرد بسیار قابل‌قبولی داشته باشد تا الگویی برای سایر استان‌ها باشد که این امر با کمک تمام اعضای جامعه مدیریتی در آینده نزدیک در سطح استان اجرایی می‌شود.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب با بیان اینکه هر گردشگر می‌تواند برای ۳ تا ۸ نفر شغل ایجاد کند، گفت: اشتغالی که از راه گردشگری به وجود می‌آید با توجه ‌به میزان حضور گردشگران می‌تواند پایدار یا متغیر باشد؛ اگر حضور گردشگران در استان دائمی باشد، اشتغال پایدار را به دنبال داشته و اگر این حضور با نوسان همراه باشد، ناپایدار خواهد بود.
اسماعیلی با اشاره به نیاز استان به بخش آموزش خدمات گردشگری افزود: با تلاش‌هایی که صورت گرفت شاهد برگزاری دوره آموزشی و خدمات گردشگری برای فعالین عرصه گردشگری استان بودیم که امیدواریم مجتمع‌های گردشگری برای آموزش خدمات گردشگری به‌صورت تخصصی گام‌های مفیدی بردارند تا شاهد رشد بیشتر این صنعت در استان قم باشیم.
وی گفت: شناخت فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه، برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی آشنایی با نیازها و سلیقه‌های گردشگران داخلی و خارجی، مدیریت مطابق با استانداردهای بین‌المللی و تبلیغ جهت ترغیب گردشگر داخلی و جذب گردشگر خارجی در بازارهای هدف از عوامل توسعه و رونق صنعت گردشگری است.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب ادامه داد: در جهان معاصر، گردشگری به‌عنوان عاملی جهت بهبود کیفیت زندگی جوامع درحال‌توسعه تلقی می‌شود؛ در کشورهای صنعتی، توسعه صنعت گردشگری موجب تنوع درآمدها و کاهش ناهماهنگی در اقتصاد می‌شود و در کشورهای درحال‌توسعه فرصتی برای صادرات ایجاد می‌کند، به‌طوری که نرخ رشد آن از اشکال سنتی صادرات بیشتر است.
اسماعیلی تصریح کرد: امروزه فعالیت گردشگری به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم در شناسایی هویت ملی و فرهنگی، تحصیلی، درآمد، رشد و پویایی اقتصاد شمرده می‌شود؛ گردشگری را می‌توان صنعت سفید نام‌گذاری کرد، زیرا برخلاف اغلب صنایع تولیدی بدون آلوده‌سازی محیط‌زیست انسانی، زمینه‌ساز دوستی و تفاهم بین ملت‌ها است و صلح و صفا را برای ملت‌ها به ارمغان می‌آورد.
وی عنوان کرد: گردشگری به‌عنوان یکی از عظیم‌ترین فعالیت‌های دنیا با بسیاری از بخش‌های اصلی اقتصاد جهانی ارتباط دارد. هر پدیده‌ای نظیر گردشگری که با ابعاد اقتصادی، فرهنگی – اجتماعی و زیست‌محیطی زندگی بشر به شکل پیچیده‌ای در ارتباط بوده و بر سه سطح تولید، ارائه و خدمات متکی است. ساده‌ترین تعریف از گردشگری، فعالیتی است که موجب می‌شود تا افراد برای مدتی از خانه‌های خود خارج شده و جهت بازدید از دیگر نقاط جهان به سفر بپردازند و در طول مدت سفر نیز نیازهای پذیرایی و اقامتی آن‌ها برطرف شود.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب ایجاد رقابت میان مجموعه‌ها را یکی از راهکارهای موفقیت در گردشگری مطرح کرد و گفت: سوق‌دادن و جهت‌دهی به ساختار و امکانات محیطی نسبت به نیازها و خواسته‌های افرادی که تمایل به استفاده از مکان زیارتی یا تفریحی را دارند، اهمیت فراوان دارد. همچنین استفاده بهینه از داده‌های سیمای محیط از نقطه‌نظرهای کاربردی و زیبایی‌شناختی، ایجاد ارتباط و هماهنگی بین خصوصیات اکولوژیکی سیمای طبیعی محیط و طرح‌ریزی که مدنظر است، طرح‌ریزی‌های تفرجی برای اینکه از قابلیت اجرائی و استفاده بالایی برخوردار باشند باید به طور اقتصادی آماده شوند و برای استفاده‌کننده خصوصاً در جوامعی همچون جامعه ما کم‌خرج باشد.
البته طرح‌ریزی تفرجی باید نیازها و خواسته‌های گروه‌های سنی استفاده‌کننده را فراهم نماید و در برآورد ظرفیت بُرد محیطی از کیفیت بهره‌مندی گردشگران کاسته نشود و در آخر ایجاد حداکثر وابستگی به اصول ساده‌سازی در طرح‌ریزی فضاهای تفرجی ازجمله مواردی هستند که در زمره راهکارهای رقابتی شمره می‌شوند.
اسماعیلی در تشریح راهکارهای ایجاد تنوع در گردشگری ابراز کرد: تنوع‌بخشی به جاذبه‌های گردشگری و ایجاد تأسیسات گردشگری در مجتمع جهت افزایش گردشگر، تنوع‌بخشی به امکانات و زیرساخت‌های موجود جهت جلب رضایت‌مندی گردشگران از جمله این راهکارها است.
وی افزود: ما با تأمین خدمات بهینه و فعالیت مرتبط با گردشگری «خدمات اسکان، تغذیه، ترافیک و خدمات عمومی»، تنوع‌بخشی و توسعه برنامه‌های تبلیغاتی برای معرفی جاذبه‌های طبیعی و انسانی و خصوصیات بارز فرهنگی و اجتماعی مردم، آداب‌ورسوم فرهنگی و استفاده از ابزارهای مؤثر اطلاع‌رسانی برای تحقق این اهداف تلاش کرده‌ایم. مدیر مجتمع گردشگری مهتاب اظهار کرد: ظرفیت‌پذیری و تعیین حد مطلوب تراکم جمعیت در مجتمع تفریحی مهتاب جهت کاهش فشار و تراکم بیش از حد به این مکان و جاذبه‌ها و جلوگیری ازبین‌رفتن و تخریب آن‌ها ازجمله مواردی بوده که در مجتمع گردشگری مهتاب به آن توجه ویژه‌ای شده است.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب در پایان به اهمیت بازنگری در صنعت گردشگری اشاره و تصریح کرد: بازنگری و اصلاح نگرش در بهره‌گیری از توان‌ بخش خصوصی در ایجاد و توسعه زیربناهای گردشگری و حمایت قانونی از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و برنامه‌ریزی در برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها برای توسعه گردشگری با مشارکت مردمی و بازنگری در کاربری‌های خدمات مورد نیاز گردشگری و حفظ و تخصیص مناسب زمین به کاربری‌ها بر اساس نیاز و کارکردهای کاربری از راهکارهایی هستند که در نگاه اصلاحی و بازنگری به صنعت گردشگری باید مورد توجه قرار گیرند.
جواد محمدی سهام‌دار و عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب نیز در ادامه گفت: ازآنجایی‌که خودم به‌عنوان مسافر همیشه اهمیت ویژه‌ای برای خدمات رفاهی و بهداشتی در مسیرهای بین‌راهی قائل بودم، نیاز به یک مجموعه کامل و استاندارد را به‌خوبی احساس کردم، به همین دلیل بیست سال پیش تصمیم گرفتم وارد این فعالیت شوم.
محمدی ادامه داد: ما در این مجموعه سعی کردیم مسافران در کنار استراحت، از خدمات بهداشتی و غذایی باکیفیت نیز برخوردار شوند.
عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب گفت: با وجود پیشرفت‌هایی که تاکنون داشته‌ایم هنوز راه طولانی برای رسیدن به یک مجموعه رفاهی کامل و ایده‌آل را در پیش داریم، هدف من از این سرمایه‌گذاری در این مجموعه خدمت‌رسانی به مسافران و ارتقای سطح خدمات رفاهی است.
وی تصریح کرد: آرزو و رؤیای من همیشه این بوده که در این جاده‌ها مکانی را فراهم کنم که مسافران نه‌تنها از نظر غذایی تجربه‌ای خوشایند و باکیفیت داشته باشند بلکه بتوانند در فضایی دلنشین و آرام خستگی سفر را از تن خارج کنند؛ ایجاد یک محیط آرام و دلپذیر خواسته قلبى من و همکاران در این مجموعه بوده و کماکان برای رسیدن به این چشم‌انداز کامل راه درازی در پیش داریم که باور داریم روزی این رؤیا به واقعیت خواهد پیوست.
محمدی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع بهداشت در مجتمع مهتاب عنوان کرد: در راستای تحقق هرچه بهتر این موضوع ارتقای سطح رضایت مسافران یک نماینده دائمی از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت مستقر کردیم که همین موضوع در مجموعه مهتاب نقش مهمی در کنترل و نظارت بر بهداشت و کیفیت خدمات ایفا کرده است.

عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب بیان کرد: بسیار خوشحالیم که در این شرایط دشوار معیشتی توانسته‌ایم فرصت‌های شغلی متعددی ایجاد کنیم؛ این امر برای ما موجب افتخار و خرسندی دوچندان شده است چرا که توانسته‌ایم نقشی هر چند کوچک در بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور ایفا کنیم.
وی گفت: خوشبختانه مجتمع مهتاب را تقریباً اکثر مردم قم، مسافرین و زوار حضرت معصومه (س) می‌شناسند به همین منظور هدف اصلی مدیریت مجتمع همواره ارتقای سطح خدمات در همه بخش‌ها بوده چرا که زمینه فکری مثبت که در ذهن مسافران حک می‌شود برای ما بسیار ارزشمند است.
محمدی در بیان وضعیت گردشگری در استان خاطرنشان کرد: در بخش گردشگری مخصوصاً استان قم به دلیل وجود اراضی بدون استفاده امکان توسعه صنعت وجود دارد؛ گردشگر بیابان، پیست کارتینگ خودرو و موتورسیکلت از نمونه مواردی هستند که نیازمند سرمایه‌گذاری، رفع موانع اداری و اعطای مجوزها هستند.
عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب به اهمیت اشتغال‌زایی در مجتمع مهتاب اشاره کرد و گفت: با توجه ‌به حجم مسافرین و شبانه‌روزی بودن مجتمع، امکان افزایش تعداد کارکنان وجود دارد که تحقق این موضوع با همراهی اداره کار، رفاه و تعاون در تسهیل هزینه‌های بیمه و مالیات قابل عملیاتی‌شدن است.
وی در پایان تصریح کرد: تقاضا داریم با توجه ‌به نوع فعالیت و وضعیت خاص سرمایه‌گذاری‌ها در مجتمع‌های بین‌راهی تشویق‌های حوزه مالیاتی و بیمه اعمال شود؛ بسیاری از مجتمع‌های بین‌راهی به دلیل نواقص و کمبودها نیمه‌کاره رها شده چرا که در بعضی موارد توجیه اقتصادی ندارند، لذا از مسئولین کشوری و استانی جهت توسعه مجتمع و تکمیل بخش‌های باقیمانده، تأمین سرمایه کم‌بهره و مشوق‌های مالیاتی و بیمه‌ای را تقاضا داریم.

اصلی مدیریت مجتمع همواره ارتقای سطح خدمات در همه بخش‌ها بوده چرا که زمینه فکری مثبت که در ذهن مسافران حک می‌شودمدیر مجتمع گردشگری مهتاب عنوان کرد:
تلاش، صداقت و خدمت به هموطنان سرمایه تمام‌نشدنی مجتمع گردشگری مهتاب است
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب، رضایت مسافرین را مهم‌ترین دغدغه این مجموعه دانست و گفت: پشتوانه اصلی ما تلاش و پشتکار، صداقت در کار و خدمت به هموطنان است که هیچ‌ انتهایی ندارد و برای ما یک سرمایه تمام‌نشدنی است.

سلیمان صفایی مدیر مجتمع گردشگری مهتاب در گفت‌وگو با ایران در خصوص معرفی مجتمع گردشگری مهتاب اظهار کرد: مجتمع مهتاب در ۲۰ کیلومتری اتوبان قم به تهران با مساحت ۳۰ هزار مترمربع واقع شده است. این مجتمع امکانات متنوع و مختلفی فراهم کرده است که مطمئناً هنگام استفاده از آن لحظات خوشی برای مسافرین و مشتریان رقم خواهد زد.
به گفته صفایی مجتمع مهتاب خدمات خود را به‌صورت شبانه‌روزی در اختیار مسافران قرار می‌دهد و مردم عزیز و مسافران در هر ساعتی از شبانه‌روز نیاز به استفاده از آن داشته باشند می‌توانند به این مجموعه مراجعه کنند.
وی در بیان وضعیت فعلی این مجتمع در استان اضافه کرد: مجتمع رفاهی مهتاب قم همچنین یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های رفاهی استان برای شاغلان در بخش حمل و نقل محسوب می‌شود و بسیاری از رانندگان در این محل به استراحت می‌پردازند.
صفایی ادامه داد:چنین مجموعه‌هایی علاوه بر کاهش سختی سفر، سبب می‌شوند تا حوادث رانندگی بر اثر خستگی نیز کاهش پیدا کنند؛ به همین جهت پیشنهاد می‌کنیم تا اگر مسیرتان از جاده قم می‌گذرد، حتماً زمانی را در این مجموعه به استراحت بپردازید و سپس مسیر را ادامه دهید.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب درباره ضرورت تامین امکانات رفاهی این مجتمع تصریح کرد: قاعده به وجود آمدن مجتمع‌های بین‌راهی، ایجاد امکانات رفاهی در جاده‌ است که به‌سختی می‌توانید آن امکانات را پیدا کنید. هر مجتمع بین‌راهی از بسیاری از امکانات مختلف تشکیل شده که نیاز اصلی مسافران است و مجتمع مهتاب نیز از این قاعده مستثنی نیست و از ویژگی‌های بسیاری برخوردار است.
وی در ادامه به برخی امکانات این مجتمع اشاره کرد و گفت: چندین رستوران سنتی با منویی معمول از غذاهای ایرانی در این مجتمع فعالیت دارد که مسافرین می‌توانند از هر کدام که تمایل داشته باشند استفاده کنند. همچنین چندین فست فود مختلف در این مجتمع واقع شده است که هر کدام نوع مختلفی از این غذاها را تهیه می‌کنند و مهمانان بر اساس ذائقه‌ خود می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند.
صفایی اضافه کرد: سرویس بهداشتی و حمام یکی از مواردی است که در سفرهای طولانی شاید افراد چندین بار به آن نیاز پیدا کنند که البته تمیز و استاندارد بودن آن نیز از مسائلی است که بسیار حائز اهمیت است. نظافت این مکان، در این مجتع بسیار بالا است بنابراین از این لحاظ به همه مسافرین اطمینان خاطر می‌دهیم که می‌توانند با خیال راحت از آن‌ها بهره ببرند.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب تصریح کرد: همیشه رسیدن به قم با تصمیم به خرید سوهان به عنوان سوغات این شهر همراه است و مسافرین می‌توانند این کار را در این مکان نیز انجام دهند و از فروشگاه‌های فروش سوهان که در این مکان تعبیه شدند استفاده کنند.
وی با بیان اینکه وجود پمپ‌بنزین در جاده یک ضرورت است و به مسافرین کمک ویژه‌ای می‌کند، اضافه کرد: پمپ‌بنزین را می‌توان اصلی‌ترین رکن مجتمع‌های بین‌راهی دانست؛ بسیاری از افراد هستند که تنها برای بنزین ماشین وارد این مجتمع می‌شوند و به موجب آن کمی استراحت می‌کنند و سپس به سفر خود ادامه می‌دهند.
صفایی با اشاره به پایگاه امداد هلال‌احمر در این مجتمع خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه مشکل در طول سفر مسافرین می‌توانند به این مرکز مراجعه کنند و اگر احتیاج به کمک‌های بیشتر داشته باشند می‌توانند بیمار را به بیمارستان منتقل کنند.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب همچنین در تشریح امکانات این مجتمع به غرفه‌های تجاری اشاره کرد و گفت: انواع مختلفی از غرفه‌های تجاری مانند فروشگاه لوازم‌آرایش، سوپرمارکت، اسباب‌بازی، فروشگاه خشکبار و … در این مکان مستقر شده‌اند تا آسایش هر چه بیشتر مسافران فراهم شود. همچنین شعبه بانک ملت، فضای مخصوص بازی کودکان، تعمیرگاه انواع وسائط نقلیه، امدادخودرو و کافی‌شاپ از دیگر امکانات این مجتمع بزرگ است که می‌توان به اشاره کرد.
وی در تشریح ایده اولیه مجتمع گردشگری مهتاب گفت: در سفری که آقای منوچهر پرویزیان مالک سابق مجموعه مهتاب، به یکی از کشورهای خارجی داشتند این ایده را مشاهده کرده و آن را در مجتمع مهتاب پیاده کردند.
صفایی در ادامه با اشاره به اهمیت صداقت در همه امور گفت: صداقت در امورات کاری مهم‌ترین عامل موفقیت بنده بوده و همواره سعی دارم این امر را در اولویت قرار داده و تمامی فعالیت‌های کاری خود را حول محور این موضوع دنبال کنم،
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب در پاسخ به اینکه در این مجتمع برای چند نفر اشتغال‌زایی شده، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰۰ نفر نیروی مستقیم و ۵۰۰ نفر نیروی غیرمستقیم در این مجتمع مشغول به کار هستند که پس از طرح توسعه که آغاز کردیم این عدد به حدود هزار نفر رسیده است.
وی ضمن اشاره به اهمیت تفکر و طراحی قبل از انجام امورات کاری ابراز کرد: اگر کار با طراحی و فکر شروع شود هیچگاه با شکست مواجه نمی‌شود ولی اگر به هر دلیلی شکستی در کار صورت گیرد لازمه اصلی مقابله با آن پشتکار و ناامید نشدن است، در آن زمان است که این شکست موفقیت را تضمین می‌کند.
صفایی گفت: صداقت و مشتری‌مداری یکی از مواردی است که وجه تمایز اصلی این مجمتع است و از مهم‌ترین عواملی بوده که این مجتمع را نسبت به بقیه متفاوت کرده است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب خاطرنشان کرد: سال ۱۳۷۸ زمانی که در یکی از جاده‌های یکی از کشورها در سفر بودم از یک مجتمع گردشگری همانند مجتمع مهتاب بازدید کردم و از همان زمان فکر تأسیس و راه‌اندازی یک این‌گونه مجتمع‌ها را در ذهنم طرح‌ریزی کردم و تصمیم گرفتیم این‌گونه مجتمع‌ها را در داخل کشور خودمان راه‌‌اندازی کنیم.
وی گفت: شش سال بعد یعنی سال ۱۳۸۴ ساخت مجتمع مهتاب را باهدف ورود کشور به عرصه ساخت مجتمع‌های ازاین‌دست آغاز کردم.
صفایی نقدینگی و سرمایه مالی را یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های یک مدیر موفق شمرد و عنوان کرد: سرمایه همیشه پشتوانه اولیه همه امورات اقتصادی است ولی پشتوانه اصلی تلاش و پشتکار، صداقت در کار و خدمت به هموطنان است که هیچ‌ انتهایی ندارد و برای ما یک سرمایه تمام‌نشدنی است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب رضایت مسافرین را مهم‌ترین دغدغه این مجموعه مطرح کرد و گفت: رضایت مسافرین و مشتری‌ها مهم‌ترین دغدغه این مجموعه است که همواره در اولویت قرار گرفته و تمامی امورات حول محور این امر مهم دنبال می‌شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در بازار کار و فضای اقتصادی، بیان کرد: بزرگ‌ترین مشکل موجود عدم ثبات در قیمت مواد اولیه است که علی‌رغم خرید عمده اجناس موردنیاز به‌صورت هفتگی بازهم با مشکل مواجه هستیم.
صفایی از طرح توسعه مجتمع مهتاب به‌عنوان هدف بعدی این مجموعه یاد کرد و گفت: یک برنامه طرح توسعه در دست اقدام و بررسی داریم که طی آن ۹ هکتار زمین به این مجتمع اضافه می‌شود که هم‌اکنون سه هکتار آن موجود است.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب اضافه کرد: در نظر داریم در طرح توسعه علاوه بر افزایش تعداد غرفه‌ها و فضای سبز، شهربازی و تالار رستوران را افتتاح کنیم که با عملیاتی‌شدن این طرح حدود ۷۰۰ نفر دیگر در این مجتمع مشغول به کار می‌شوند.
وی تأکید کرد: یکی از توقعات ما از دولت این است که ضمن کمک در فرایند امورات دولتی، کمک‌های لازم را داشته باشد؛ مجتمع مهتاب یکی از فعال‌ترین مجتمع‌های بین‌راهی استان قم است و توقع می‌رود بیشتر موردتوجه نمایندگان دولت در استان باشد.
صفایی در بیان اهمیت حوزه تبلیغات و بازاریابی ابراز کرد: اگر به ابعاد تبلیغاتی هر کاری توجه نشود موفق نخواهد شد از همین رو برنامه داریم تا در وبگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغات مجتمع را به‌صورت جدی دنبال کنیم.
مدیر مجتمع گردشگری مهتاب ادامه داد: جذب و افزایش ماندگاری گردشگر در مجتمع مهتاب یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت این مجتمع است و ما نیز تلاش می‌کنیم با خدمت‌رسانی مناسب این امر را هرچه بیشتر عملیاتی کنیم.
در ادامه حسین اسماعیلی سهام‌دار و عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب با اشاره به وضعیت گردشگری قم اظهار کرد: با پتانسیل‌هایی که در استان قم است این مجموعه می‌تواند ارزآوری مناسبی برای استان داشته باشد و کمک شایانی به اقتصاد کشور بکند و امیدواریم مسئولین بیشتر به بخش گردشگری توجه کنند؛ صنعت گردشگری می‌تواند تحول زیادی در کشور ایجاد کند.
وی افزود: قم به دلیل قرارداشتن در شاهراه حمل و نقل جاده‌ای کشور باید در ارائه خدمات پذیرایی در مجتمع‌های گردشگری میان‌راهی عملکرد بسیار قابل‌قبولی داشته باشد تا الگویی برای سایر استان‌ها باشد که این امر با کمک تمام اعضای جامعه مدیریتی در آینده نزدیک در سطح استان اجرایی می‌شود.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب با بیان اینکه هر گردشگر می‌تواند برای ۳ تا ۸ نفر شغل ایجاد کند، گفت: اشتغالی که از راه گردشگری به وجود می‌آید با توجه ‌به میزان حضور گردشگران می‌تواند پایدار یا متغیر باشد؛ اگر حضور گردشگران در استان دائمی باشد، اشتغال پایدار را به دنبال داشته و اگر این حضور با نوسان همراه باشد، ناپایدار خواهد بود.
اسماعیلی با اشاره به نیاز استان به بخش آموزش خدمات گردشگری افزود: با تلاش‌هایی که صورت گرفت شاهد برگزاری دوره آموزشی و خدمات گردشگری برای فعالین عرصه گردشگری استان بودیم که امیدواریم مجتمع‌های گردشگری برای آموزش خدمات گردشگری به‌صورت تخصصی گام‌های مفیدی بردارند تا شاهد رشد بیشتر این صنعت در استان قم باشیم.
وی گفت: شناخت فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه، برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی آشنایی با نیازها و سلیقه‌های گردشگران داخلی و خارجی، مدیریت مطابق با استانداردهای بین‌المللی و تبلیغ جهت ترغیب گردشگر داخلی و جذب گردشگر خارجی در بازارهای هدف از عوامل توسعه و رونق صنعت گردشگری است.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب ادامه داد: در جهان معاصر، گردشگری به‌عنوان عاملی جهت بهبود کیفیت زندگی جوامع درحال‌توسعه تلقی می‌شود؛ در کشورهای صنعتی، توسعه صنعت گردشگری موجب تنوع درآمدها و کاهش ناهماهنگی در اقتصاد می‌شود و در کشورهای درحال‌توسعه فرصتی برای صادرات ایجاد می‌کند، به‌طوری که نرخ رشد آن از اشکال سنتی صادرات بیشتر است.
اسماعیلی تصریح کرد: امروزه فعالیت گردشگری به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم در شناسایی هویت ملی و فرهنگی، تحصیلی، درآمد، رشد و پویایی اقتصاد شمرده می‌شود؛ گردشگری را می‌توان صنعت سفید نام‌گذاری کرد، زیرا برخلاف اغلب صنایع تولیدی بدون آلوده‌سازی محیط‌زیست انسانی، زمینه‌ساز دوستی و تفاهم بین ملت‌ها است و صلح و صفا را برای ملت‌ها به ارمغان می‌آورد.
وی عنوان کرد: گردشگری به‌عنوان یکی از عظیم‌ترین فعالیت‌های دنیا با بسیاری از بخش‌های اصلی اقتصاد جهانی ارتباط دارد. هر پدیده‌ای نظیر گردشگری که با ابعاد اقتصادی، فرهنگی – اجتماعی و زیست‌محیطی زندگی بشر به شکل پیچیده‌ای در ارتباط بوده و بر سه سطح تولید، ارائه و خدمات متکی است. ساده‌ترین تعریف از گردشگری، فعالیتی است که موجب می‌شود تا افراد برای مدتی از خانه‌های خود خارج شده و جهت بازدید از دیگر نقاط جهان به سفر بپردازند و در طول مدت سفر نیز نیازهای پذیرایی و اقامتی آن‌ها برطرف شود.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب ایجاد رقابت میان مجموعه‌ها را یکی از راهکارهای موفقیت در گردشگری مطرح کرد و گفت: سوق‌دادن و جهت‌دهی به ساختار و امکانات محیطی نسبت به نیازها و خواسته‌های افرادی که تمایل به استفاده از مکان زیارتی یا تفریحی را دارند، اهمیت فراوان دارد. همچنین استفاده بهینه از داده‌های سیمای محیط از نقطه‌نظرهای کاربردی و زیبایی‌شناختی، ایجاد ارتباط و هماهنگی بین خصوصیات اکولوژیکی سیمای طبیعی محیط و طرح‌ریزی که مدنظر است، طرح‌ریزی‌های تفرجی برای اینکه از قابلیت اجرائی و استفاده بالایی برخوردار باشند باید به طور اقتصادی آماده شوند و برای استفاده‌کننده خصوصاً در جوامعی همچون جامعه ما کم‌خرج باشد.
البته طرح‌ریزی تفرجی باید نیازها و خواسته‌های گروه‌های سنی استفاده‌کننده را فراهم نماید و در برآورد ظرفیت بُرد محیطی از کیفیت بهره‌مندی گردشگران کاسته نشود و در آخر ایجاد حداکثر وابستگی به اصول ساده‌سازی در طرح‌ریزی فضاهای تفرجی ازجمله مواردی هستند که در زمره راهکارهای رقابتی شمره می‌شوند.
اسماعیلی در تشریح راهکارهای ایجاد تنوع در گردشگری ابراز کرد: تنوع‌بخشی به جاذبه‌های گردشگری و ایجاد تأسیسات گردشگری در مجتمع جهت افزایش گردشگر، تنوع‌بخشی به امکانات و زیرساخت‌های موجود جهت جلب رضایت‌مندی گردشگران از جمله این راهکارها است.
وی افزود: ما با تأمین خدمات بهینه و فعالیت مرتبط با گردشگری «خدمات اسکان، تغذیه، ترافیک و خدمات عمومی»، تنوع‌بخشی و توسعه برنامه‌های تبلیغاتی برای معرفی جاذبه‌های طبیعی و انسانی و خصوصیات بارز فرهنگی و اجتماعی مردم، آداب‌ورسوم فرهنگی و استفاده از ابزارهای مؤثر اطلاع‌رسانی برای تحقق این اهداف تلاش کرده‌ایم. مدیر مجتمع گردشگری مهتاب اظهار کرد: ظرفیت‌پذیری و تعیین حد مطلوب تراکم جمعیت در مجتمع تفریحی مهتاب جهت کاهش فشار و تراکم بیش از حد به این مکان و جاذبه‌ها و جلوگیری ازبین‌رفتن و تخریب آن‌ها ازجمله مواردی بوده که در مجتمع گردشگری مهتاب به آن توجه ویژه‌ای شده است.
عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب در پایان به اهمیت بازنگری در صنعت گردشگری اشاره و تصریح کرد: بازنگری و اصلاح نگرش در بهره‌گیری از توان‌ بخش خصوصی در ایجاد و توسعه زیربناهای گردشگری و حمایت قانونی از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و برنامه‌ریزی در برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها برای توسعه گردشگری با مشارکت مردمی و بازنگری در کاربری‌های خدمات مورد نیاز گردشگری و حفظ و تخصیص مناسب زمین به کاربری‌ها بر اساس نیاز و کارکردهای کاربری از راهکارهایی هستند که در نگاه اصلاحی و بازنگری به صنعت گردشگری باید مورد توجه قرار گیرند.
جواد محمدی سهام‌دار و عضو هیئت مدیره مجتمع گردشگری مهتاب نیز در ادامه گفت: ازآنجایی‌که خودم به‌عنوان مسافر همیشه اهمیت ویژه‌ای برای خدمات رفاهی و بهداشتی در مسیرهای بین‌راهی قائل بودم، نیاز به یک مجموعه کامل و استاندارد را به‌خوبی احساس کردم، به همین دلیل بیست سال پیش تصمیم گرفتم وارد این فعالیت شوم.
محمدی ادامه داد: ما در این مجموعه سعی کردیم مسافران در کنار استراحت، از خدمات بهداشتی و غذایی باکیفیت نیز برخوردار شوند.
عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب گفت: با وجود پیشرفت‌هایی که تاکنون داشته‌ایم هنوز راه طولانی برای رسیدن به یک مجموعه رفاهی کامل و ایده‌آل را در پیش داریم، هدف من از این سرمایه‌گذاری در این مجموعه خدمت‌رسانی به مسافران و ارتقای سطح خدمات رفاهی است.
وی تصریح کرد: آرزو و رؤیای من همیشه این بوده که در این جاده‌ها مکانی را فراهم کنم که مسافران نه‌تنها از نظر غذایی تجربه‌ای خوشایند و باکیفیت داشته باشند بلکه بتوانند در فضایی دلنشین و آرام خستگی سفر را از تن خارج کنند؛ ایجاد یک محیط آرام و دلپذیر خواسته قلبى من و همکاران در این مجموعه بوده و کماکان برای رسیدن به این چشم‌انداز کامل راه درازی در پیش داریم که باور داریم روزی این رؤیا به واقعیت خواهد پیوست.
محمدی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع بهداشت در مجتمع مهتاب عنوان کرد: در راستای تحقق هرچه بهتر این موضوع ارتقای سطح رضایت مسافران یک نماینده دائمی از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت مستقر کردیم که همین موضوع در مجموعه مهتاب نقش مهمی در کنترل و نظارت بر بهداشت و کیفیت خدمات ایفا کرده است.

عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب بیان کرد: بسیار خوشحالیم که در این شرایط دشوار معیشتی توانسته‌ایم فرصت‌های شغلی متعددی ایجاد کنیم؛ این امر برای ما موجب افتخار و خرسندی دوچندان شده است چرا که توانسته‌ایم نقشی هر چند کوچک در بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور ایفا کنیم.
وی گفت: خوشبختانه مجتمع مهتاب را تقریباً اکثر مردم قم، مسافرین و زوار حضرت معصومه (س) می‌شناسند به همین منظور هدف اصلی مدیریت مجتمع همواره ارتقای سطح خدمات در همه بخش‌ها بوده چرا که زمینه فکری مثبت که در ذهن مسافران حک می‌شود برای ما بسیار ارزشمند است.
محمدی در بیان وضعیت گردشگری در استان خاطرنشان کرد: در بخش گردشگری مخصوصاً استان قم به دلیل وجود اراضی بدون استفاده امکان توسعه صنعت وجود دارد؛ گردشگر بیابان، پیست کارتینگ خودرو و موتورسیکلت از نمونه مواردی هستند که نیازمند سرمایه‌گذاری، رفع موانع اداری و اعطای مجوزها هستند.
عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب به اهمیت اشتغال‌زایی در مجتمع مهتاب اشاره کرد و گفت: با توجه ‌به حجم مسافرین و شبانه‌روزی بودن مجتمع، امکان افزایش تعداد کارکنان وجود دارد که تحقق این موضوع با همراهی اداره کار، رفاه و تعاون در تسهیل هزینه‌های بیمه و مالیات قابل عملیاتی‌شدن است.
وی در پایان تصریح کرد: تقاضا داریم با توجه ‌به نوع فعالیت و وضعیت خاص سرمایه‌گذاری‌ها در مجتمع‌های بین‌راهی تشویق‌های حوزه مالیاتی و بیمه اعمال شود؛ بسیاری از مجتمع‌های بین‌راهی به دلیل نواقص و کمبودها نیمه‌کاره رها شده چرا که در بعضی موارد توجیه اقتصادی ندارند، لذا از مسئولین کشوری و استانی جهت توسعه مجتمع و تکمیل بخش‌های باقیمانده، تأمین سرمایه کم‌بهره و مشوق‌های مالیاتی و بیمه‌ای را تقاضا داریم.

برای ما بسیار ارزشمند است.
محمدی در بیان وضعیت گردشگری در استان خاطرنشان کرد: در بخش گردشگری مخصوصاً استان قم به دلیل وجود اراضی بدون استفاده امکان توسعه صنعت وجود دارد؛ گردشگر بیابان، پیست کارتینگ خودرو و موتورسیکلت از نمونه مواردی هستند که نیازمند سرمایه‌گذاری، رفع موانع اداری و اعطای مجوزها هستند.
عضو هیئت‌مدیره مجتمع گردشگری مهتاب به اهمیت اشتغال‌زایی در مجتمع مهتاب اشاره کرد و گفت: با توجه ‌به حجم مسافرین و شبانه‌روزی بودن مجتمع، امکان افزایش تعداد کارکنان وجود دارد که تحقق این موضوع با همراهی اداره کار، رفاه و تعاون در تسهیل هزینه‌های بیمه و مالیات قابل عملیاتی‌شدن است.
وی در پایان تصریح کرد: تقاضا داریم با توجه ‌به نوع فعالیت و وضعیت خاص سرمایه‌گذاری‌ها در مجتمع‌های بین‌راهی تشویق‌های حوزه مالیاتی و بیمه اعمال شود؛ بسیاری از مجتمع‌های بین‌راهی به دلیل نواقص و کمبودها نیمه‌کاره رها شده چرا که در بعضی موارد توجیه اقتصادی ندارند، لذا از مسئولین کشوری و استانی جهت توسعه مجتمع و تکمیل بخش‌های باقیمانده، تأمین سرمایه کم‌بهره و مشوق‌های مالیاتی و بیمه‌ای را تقاضا داریم.