چرا حمله به یمن برای اسرائیل بازدارندگی به همراه ندارد؟

پایش روز - حمله جنگنده‌های اسرائیلی به بندر حدیده در یمن تأثیری در تداوم حمایت این کشور از ملت فلسطین نداشته و نمی‌تواند بازدارندگی رژیم صهیونیستی را احیا کند.

حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن به قلب تل‌آویو، موجی از هراس را در دل صهیونیست‌ها به وجود آورد. به ویژه که این اقدام هجومی یمن، یک کشته و ۹ زخمی هم بر جای گذاشت و صهیونیست‌ها در برآوردهای اولیه خود مدعی شدند هدف اصلی این حمله، کنسولگری آمریکا در تل‌آویو بوده است. در کنار تمام پیامدهایی که این حمله به همراه خواهد داشت و تغییراتی که به وجود خواهد آورد، عدم تغییر در موضع انصارالله و نیروهای مسلح یمن قابل توجه است.

پاسخ رژیم صهیونیستی

نتانیاهو در همان برآورد اولیه از حمله با پهپاد «یافا» به قلب تل‌آویو، اعلام کرد مستقیماً به یمن حمله خواهد کرد. پاسخ صهیونیست‌ها یک حمله هوایی به شهر الحدیده در جنوب غربی یمن بود. حمله‌ای که با پرواز ۲ هزار کیلومتریِ قریب ۳۰ جنگنده رژیم صهیونیستی صورت گرفت. براساس اعلام سخنگوی نیروهای مسلح یمن، در این حمله، نیروگاه برق شهر الحدیده، بندر الحدیده و مخازن سوخت این شهر ـ که همگی اهداف غیر نظامی هستند ـ هدف قرار گرفتند.

شاید خسارت‌های حمله یمنی‌ها به رژیم صهیونیستی با خسارتی که آنها به شهر بندری الحدیده وارد کردند قابل مقایسه نباشد اما هزینه این دو عملیات نیز قابل مقایسه نیست؛ عملیات صهیونیست‌ها چند برابر بیشتر هزینه در بر داشته است. صهیونیست‌ها در این حمله که آن را «بازوی بلند» اسرائیل نام‌گذاری کردند از ۳۰ فروند جنگنده پیشرفته خود استفاده کرده‌اند. یک پهپاد چند هزار دلاری یمنی‌ها با عبور از تمام سامانه‌های پیشرفته پدافندی رژیم صهیونیستی، آنها را مجبور ساخت ۳۰ فروند جنگنده چند میلیارد دلاری خود را بیش از ۲ هزار کیلومتر آن طرف‌تر ببرند و چند هدف غیرنظامی را در یک شهر بندری هدف قرار دهند.

واکنش یمنی‌ها در مقابل حمله رژیم صهیونیستی

واکنش یمن در مقابل حمله رژیم صهیونیستی یک مسئله قابل بررسی و تحول برانگیز است؛ چرا که این واکنش، پیامدهایی را با خود به همراه خواهد داشت که آینده منطقه را دچار تحولات جدیدی خواهد کرد که تاکنون در محاسبات موجود، وجود نداشت.

تمرکز بر کار رسانه‌ای و جلوگیری از دروغ‌پراکنی دشمن

نخستین اقدامی که پس از حمله رژیم صهیونیستی، ارتش یمن صورت داد، اعلام مواضع خسارت‌دیده در حمله رژیم صهیونیستی بود. همان‌گونه که در بخش قبل به آن اشاره شد، نقاط خسارت دیده را به همراه تعداد شهدا و زخمی‌ها اعلام کردند تا دشمن فرصت دروغ‌پراکنی و عملیات روانی روی حمله خود نداشته باشد. این حکایت از آن دارد که یمنی‌ها برای چنین موقعیت‌هایی خود را آماده کرده‌اند و با هوشیاری و برنامه‌ریزی از پیش، فرصت بهره‌برداری را در اختیار دشمن نخواهند گذاشت.

تداوم مقاومت یمن

نکته دوم، تأکید یمنی‌ها بر تداوم مقاومت علیه رژیم صهیونیستی است. یمنی‌ها نه تنها با این حمله ذره‌ای از مواضع خود عقب‌نشینی نکردند بلکه با تأکید بر استمرار عملیات علیه رژیم صهیونیستی، این رژیم را به تحمل عواقب این اقدام جنون‌آمیزش تهدید کردند. در بیانیه سخنگوی ارتش یمن آمده است: نیروهای مسلح یمن تأکید می‌کنند که به این تجاوز علنی پاسخ خواهند داد و با کمک خداوند متعال در ضربه زدن به اهداف حیاتی دشمن اسرائیلی درنگ نخواهند کرد. همان‌گونه که در بیانیه قبلی خود گفتیم، منطقه اشغالی یافا از این پس منطقه‌ای ناامن خواهد بود.

می‌بینیم که در این بیانیه نه تنها بویی از عقب‌نشینی به مشام نمی‌رسد بلکه، دشمن را به نا امنی مستمر «یافا» تهدید می‌کنند. ضمن آنکه بخش پایانی بیانیه سخنگوی نیروهای مسلح دوباره به این موضوع می‌پردازد و می‌گوید به یاری خدا، ملت یمن با کمک رهبری و نیروهای مسلح خود، این چالش را نیز با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت.

استمرار حمایت از فلسطین با هر هزینه‌ای

انصارالله که حملات خود از همان آغاز جنگ در نوار غزه، در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه شروع کرد، همواره در بیانیه‌های خود اعلام کرده است این حمایت استمرار خواهد داشت. در حمله‌ای که رژیم صهیونیستی به یمن کرد، یمنی‌ها علاوه بر تأکید مجدد بر این نکته، اعلام می‌کنند این حمایت هر هزینه و پیامدی در پی داشته باشد، استمرار خواهد یافت.

ضمن آنکه در این بخش، شروط پایان دادن به حملات خود را ذکر می‌کنند. حملات یمن زمانی پایان خواهد یافت که جنگ در غزه پایان یافته، محاصره این منطقه شکسته شود و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه متوقف شود.

دعوت از سایر مسلمانان

در بخش پایانی بیانیه، سخنگوی نیروهای مسلح یمن از تمام مسلمانان می‌خواهد که به طور جدی به کمک مردم فلسطین بیایند. یعنی نه تنها خودشان عقب‌نشینی نمی‌کنند بلکه دیگران را نیز به میدان فرا می‌خوانند تا بر دشمن پیروز شوند. این مشی یمنی‌ها نوعی بازدارندگی با خود به همراه دارد چرا که دشمن را به این نکته آگاه می‌سازد که ضربه زدن به آنها نه تنها از معضلشان نخواهد کاست بلکه با ترغیب دیگران، نوعی توسعه مقاومت را رواج می‌دهند که در دراز مدّت اثرگذار خواهد بود.

جمع‌بندی مواضع فوق نشان می‌دهد، حمله رژیم صهیونیستی کاری عبث و چه بسا اشتباه بوده است. چرا که نه تنها موجب کاهش خطر از سوی یمنی‌ها نشده است بلکه از یک سو آنها را در ضربه زدن به رژیم صهیونیستی جدی‌تر کرده است و از سوی دیگر، آنها را به سمت توسعه میدان مقابله با رژیم صهیونیستی تا شکست نهایی آنها حرکت داده است. مؤید کلام فوق، اقدام عملی نیروهای مسلح یمن پس از حمله رژیم صهیونیستی به این کشور است.

صهیونیست‌ها بلافاصله پس از حملاتشان به الحدیده، شاهد حمله موشکی انصارالله به بندر «ام‌الرشاش» (ایلات) و ضربه زدن به یک کشتی آمریکایی در دریای سرخ هستند. اقدامی که شاید با این فاصله زمانی، انتظار آن را نداشتند. حالا آنها باید منتظر درگیری درازمدت با کسانی باشند که پس از ۸ سال جنگ با عربستان و ایادی‌اش در خلیج فارس، وارد میدان نبرد با رژیم صهیونیستی شده‌اند و پس از یک حمله، این چنین عزم آهنین برای رسیدن به پیروزی نهایی دارند.