دیدار چهره به چهره شهردار قم با مدیران منتخب رسانه های استان برگزار شد

سید حسین میرهادی- در ادامه ديدارهاي شهردار قم با اقشار مختلف در راستاي جهاد تبيين روز يکشنبه نيز نشست همانديشي دکتر سقائياننژاد با مديران منتخب رسانههاي استان و برخي صاحبنظران حوزه خبر و اطلاع رساني استان در سالن جلسات شهرداري قم برگزار شد.

در ادامه دیدارهای شهردار قم با اقشار مختلف در راستای جهاد تبیین روز یکشنبه نیز نشست هماندیشی دکتر سقائیاننژاد با مدیران منتخب رسانههای استان و برخی صاحبنظران حوزه خبر و اطلاعرسانی استان در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد.
در این جلسه معاونان و مدیران شهرداری قم گزارشی از اقدامات و فعالیتهای تخصصی بخشهای مختلف ارائه کردند.
مدیران منتخب رسانههای استان نیز در این جلسه به تبیین برخی موضوعات مرتبط جامه رسانه با مدیریت شهری پرداختند.
شهردار قم:
مردم قم ناظر خدمات شهرداری هستند
شهردار قم با بیان اینکه جای کار بسیاری در قم وجود دارد، گفت: بهصورت هفتگی جلساتی برای مشکلات محلات قم برگزار میشود و به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
دکتر سیدمرتضی سقائیاننژاد در این نشست هماندیشی اظهار داشت: انگیزه اصلی برگزاری این جلسات، طبق فرمایش مقام معظم رهبری جهاد تبیین است.
وی با اشاره به اینکه خدمات شهری در سفره مردم مشخص خواهد شد، مطرح کرد: مردم از طریقهای مختلف بر کار شهرداری نظارت دارند.
شهردار قم با بیان اینکه بحث جهاد تبیین رسانه محور است، عنوان کرد: در دنیای امروز رسانه محور زندگی مردم است و اطلاعرسانی میتواند تأثیر بسیاری داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید سرمایههای اجتماعی تقویت شود، خاطرنشان کرد: در این جلسات بهعنوان تبیین موضوع هستیم تا امید در جامعه افزایش پیدا کند.
سقائیاننژاد با بیان اینکه جای کار بسیاری در قم وجود دارد، تصریح کرد: بهصورت هفتگی جلساتی برای مشکلات محلات قم برگزار میشود و به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
وی تلاشهای شهرداری را حرکت با برنامه محوری دانست و یادآور شد: اقدامات اجرایی سختیهای خاص خود را دارد که با انسجام میان مدیران شهری به دنبال پیشبرد اهداف هستیم.
شهردار قم با بیان اینکه وحدت خوبی در شهر وجود دارد، ابراز کرد: با اختلافنظر دچار حاشیه نخواهیم شد چراکه فرصتها از دست خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه در برنامه نخست، برنامهها و اقدامات با رویکرد سختافزاری بودند، مطرح کرد: امروز از این برنامهها عبور کرده و به دنبال برنامههای نرمافزاری هستیم.
سقائیاننژاد با بیان اینکه نیازمند مدیریت یکپارچه شهری هستیم، اظهار داشت: بیش از ۲۰ ارگان برای شهر تصمیم میگیرند و بدون مدیریت واحد نمیتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه متروی قم از ابتدای فعالیت چند مشکل اساسی داشته است، اذعان کرد: قرارداد مقطوع یکی از مشکلاتی بوده است که پیمانکار را با مشکل کمبود بودجه مواجه کرده است.
شهردار قم با بیان اینکه امروز ۶ کیلومتر از مترو آمادهشده است، عنوان کرد: امروز تنها مشکل ما تأمین واگن است و تأمین واگن بر عهده شهرداری نیست بلکه وزارت کشور باید واگنها را تهیه کند.
وی با اشاره به اینکه تلاشهایی برای دریافت واگن از مشهد داشتهایم، خاطرنشان کرد: اگر واگن از مشهد تأمین نشود، حداقل ظرف ۸ ماه آینده واگنهای قم از شرکت پوژن خواهد رسید.
سقائیاننژاد با بیان اینکه تلاش داریم موضوعات مختلف شهری را در کنار هم به پیش ببریم، تصریح کرد: برخی انتقادها به مباحث فرهنگی مطرح است، درحالیکه شهرداری تنها مجموعه متولی فرهنگ در سطح شهر نیست.
وی با اشاره به اینکه تمام بودجه فرهنگی شهرداری برای سال آینده ۴۵۰ میلیارد تومان است، یادآور شد: این مبلغ حدود ۳٫۵ درصد بودجه شهر را شامل میشود.
شهردار قم در پایان تأکید کرد: امیدواریم با اقدامات انجام شده امید را در جامعه تقویت کرده و ضعفها را برطرف کنیم.
معاون خدمات شهری شهرداری قم خبر داد:
اجرای بزرگترین تونل نوری کشور به طول ۷ کیلومتر
در بلوار پیامبراعظم(ص) قم
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به اینکه نورپردازی و ایجاد جلوههای نوری در معابر در دستور کار قرار دارد، گفت: بزرگترین تونل نوری کشور در بلوار پیامبر اعظم(ص) به طول ۷ کیلومتر انجامشده است.
مهدی اصفهانیان مقدم نیز در این نشست هماندیشی اظهار داشت: معاونت خدمات شهری با ۶ سازمان تابعه و مجموعهای پیمانکاران، از بزرگترین معاونتهای شهرداری است.
وی با اشاره به اینکه این معاونت بهصورت مستقیم با مردم در ارتباط دارد، مطرح کرد: عملکرد این معاونت در افزایش رضایت مردم و امیدآفرینی در جامعه مؤثر است.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه توجه به حوزه آتشنشانی و خدمات ایمنی از مسائل مهم مدیریت شهری قم است، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۳۰ درصدی حوادث آتشسوزی در بافت مسکونی بودهایم.
وی با اشاره به اینکه شهر قم در حال حاضر ۴۰۰ بوستان داشته و روزانه بیش از ۲۸ میلیون مترمکعب نظافت و رفتوروب میشود، خاطرنشان کرد: از نظر فضای سبز در میان کلانشهرهای کشور، شهر قم به رتبه سوم رسیده است.
اصفهانیان مقدم با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ تن زباله در شهر قم تولید میشود، تصریح کرد: قم نخستین کلانشهر کشور در عرصه دفن مستقیم پسماند شهری است.
وی با اشاره به اینکه هزار و ۶۰۰ پاکبان و ۱۹۰ دستگاه ماشینآلات عملیات رفتوروب در شهر را دنبال میکنند، یادآور شد: این اقدامات سبب شده است تا قم یکی از پاکیزهترین کلانشهرهای کشور باشد.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم با تأکید بر اینکه ساماندهی صنوف و مشاغل شهری انجامشده است، ابراز کرد: دو شهرک خودرویی و صنوف در سالهای اخیر احداث شده است.
وی با اشاره به اینکه نورپردازی و ایجاد جلوههای نوری در معابر در دستور کار قرار دارد، اذعان کرد: بزرگترین تونل نوری کشور در بلوار پیامبر اعظم(ص) به طول ۷ کیلومتر انجامشده است.
اصفهانیان مقدم با بیان اینکه پروژههای مختلفی با هدف سیما و منظر شهری در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: همچنین اجرای طرحهایی با هدف بهبود سیما و منظر شهری مدنظر قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامههای متعددی برای رفاه شهروندان در نظر گرفته شده است، مطرح کرد: امیدواریم بتوانیم با این اقدامات انجامشده خادمین خوبی برای زائرین و مجاورین حرم مطهر حضرت معصومه(س) باشیم.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم
طرح هوشمندسازی ساماندهی بار در قم اجرایی میشود
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به اینکه هوشمندسازی ساماندهی بار در دستور کار قرار دارد، گفت: برای سال آینده بودجهای به این منظور در نظر گرفتهشده است
رضا خانهزاد یزدی نیز در این نشست هماندیشی اظهار داشت: شهر هوشمند یکی از شاخصههای رسیدن به شهر مدرن در جهان است.
وی با اشاره به اینکه باید در مسیر شهر هوشمند حرکت کنیم، مطرح کرد: بحث آرامسازی ترافیک و کنترل سرعت به این منظور در دستور کار قرار گرفت.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه کنترل سرعت میتواند به کاهش تصادفات منجر شود، عنوان کرد: ۵ سامانه بلوار غدیر در نیمه دوم امسال کد راهور را اخذ کرده و فعال شده است.
وی با اشاره به اینکه در بلوار غدیر سرعت کاملاً کنترل شده است، خاطرنشان کرد: همچنین ۴ سامانه نیز در محور بلوار شهید خداکرم نصبشده است که در دهه فجر کد راهور را اخذ خواهد کرد.
خانهزاد یزدی با تأکید بر اینکه ۱۲ سامانه نیز در پردیسان در دست اقدام است، تصریح کرد: این ۱۲ سامانه نیز در مسیر نصب دوربین هستند و در نظر داریم تا پیش از پایان سال آنها را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه هوشمند سازی تقاطعهای چراغدار نیز در دستور کار قرار دارند، یادآور شد: در دهه فجر ۴ تقاطع که از پردیسان آغاز خواهد شد هوشمندسازی خواهد شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه تلاش داریم سیستم هوشمندسازی را به سیستمهای بهروز تبدیل کنیم، ابراز کرد: در این سیستم بهروز پلاکخوان خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی ساماندهی بار نیز در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: برای سال آینده بودجهای به این منظور در نظر گرفتهشده است.
خانهزاد یزدی با بیان اینکه هوشمندسازی برای خودروهای بالای ۱۰ تن خواهد بود، ابراز کرد: ساعات ورود به نواحی را بر اساس نوع وسیله نقلیه مدیریت خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه به دنبال تقویت ناوگان نیز هستیم، اظهار داشت: درحال حاضر ۲۰۰ دستگاه اتوبوس درحال خدمترسانی به شهروندان هستند که تا پیش از نیمه شعبان ۲۵ دستگاه و پیش از آغاز سال جدید ۲۰ دستگاه اتوبوس به این ظرفیت اضافه خواهد شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم اضافه کرد: همچنین ۳۰ دستگاه اتوبوس نیز درحال نوسازی هستند که تا سال آینده عملیات نوسازی آن انجام خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه به دنبال نوسازی و بهسازی ایستگاههای اتوبوس نیز هستیم، مطرح کرد: طبق برنامهریزی هر منطقه ۱۰ ایستگاه اتوبوس را باید مناسبسازی کند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم:
۷۹ درصد بودجه شهرداری قم مربوط به عمران شهری است
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم گفت: در سال جاری از مجموع ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری، ۷۹ درصد بودجه به مباحث عمرانی اختصاصیافته است.
عباس حلواییزاده نیز در این نشست هماندیشی اظهار داشت: در سال جاری از مجموع ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری، ۷۹ درصد بودجه به مباحث عمرانی اختصاصیافته است.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای شهرداری بر اساس اسناد بالادستی است، مطرح کرد: تقاطع غیرهمسطح سلامت انتهای شهرک قدس، تونل غدیر، مجموعه پلهای ۹ دی، تقاطع غیرهمسطح میثم، بزرگراه آیتالله بروجردی، تقاطع کارگر، تقاطعهای غیرهمسطح شهدای مدافع حرم، مقداد، ۱۵ خرداد، شهید کبیری، فردوسی، ولیعصر(عج)، جعفریه، بلوار جمهوری، نماز، شهدای پرواز، مرجعیت، صدوقی، نیکاندیش و … ازجمله پروژههای شاخص انجامشده و یا در حال اجرا در معاونت عمرانی شهرداری قم است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با بیان اینکه برخی محورها نیز بازگشایی شدند، عنوان کرد: بازگشایی ادامه بلوار جمهوری، بلوار شهید صادقی، شهیدان برقعی و عماریاسر انجامشده است.
سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری قم:
هدف شهرداری قم در اجرای برنامههای مختلف فرهنگی حرکت به سمت جهانشهر دینی است
سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری قم، هدف از اجرای برنامههای مختلف فرهنگی در سطح شهر توسط شهرداری را رسیدن به جهانشهر دینی شدن قم دانست.
حجتالاسلاموالمسلمین سیداحمد طباطبایینژاد نیز در این نشست هماندیشی اظهار داشت: هدفگذاری ما حرکت به سمت جهان شهر دینی بوده است.
وی با اشاره به اینکه پروژههایی به منظور محله مسجد محور طراحی شده است، مطرح کرد: پروژه محراب شهر و پروژه کمک به مراکز فرهنگی ازجمله طرحهای اثرگذار در این راستا هستند.
سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری قم با بیان اینکه دیگر موضوعات شهری مورد توجه شهرداری است، عنوان کرد: محدوده مرکزی شهر قم مورد توجه ویژه است و طرح حریم حرم در این محدوده مطرح شده است.
وی با تأکید بر اینکه تعداد پروژههای سال گذشته نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش یافت، خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش بودجه داشتهایم.
طباطبایینژاد با بیان اینکه موضوع اربعین، غدیر و نیمه شعبان با جدیت بیشتری دنبال میشود، تصریح کرد: در این مناسبتها بخش فرهنگی را فعالتر کردیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی همکاری با قرارگاه ۱۹ دی افزایشیافته است، یادآور شد: افزایش این همکاریها منجر به اجرای طرح شهربانو شده است.
سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری قم با تأکید بر اینکه ظرفیتهای مختلف فرهنگی در شهر فعال شدهاند، ابراز کرد: موضوع ایثار و شهادت طی دو سال گذشته بهصورت ویژه دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه ورزش همگانی مورد نظر ویژه شهرداری است، اذعان کرد: ورزش پیشکسوتان و ورزش پایه بهعنوان ورزش همگانی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم خبر داد:
افزایش مداوم خدمات غیرحضوری در سامانه قمیار
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با بیان اینکه سامانه مکانیابی اتوبوس هفته گذشته رونمایی شد، گفت: در این سامانه میتوانیم به ۵ روش مختلف روند حرکت اتوبوس را به اطلاع همشهریان برسانیم.
علی مؤمن حجازی نیز در این نشست هماندیشی اظهار داشت: حدود ۸۰ سامانه هوشمند در شهرداری قم نصبشده است.
وی با اشاره به اینکه میتوان گفت امروز شهر قم به یک شهر هوشمند تبدیل شده است، مطرح کرد: استفاده از ارزشافزوده این سیستمهای الکترونیک امروز حائز اهمیت است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ به دنبال تکمیل سامانه رصد بودیم، عنوان کرد: این سامانه مدیران را کمک میکند که بر اساس دادهها تصمیمسازی صحیح را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه سامانه بینا نیز به تازگی رونمایی شده است، خاطرنشان کرد: این سامانه برای تحلیلهای ترافیکی استفاده میشود و برای تهیه طرح جامع شهری کمککننده است.
مؤمن حجازی با تأکید بر اینکه سامانه قمیار خدمات بسیاری به شهروندان ارائه میکند، تصریح کرد: برخی از خدمات این سامانه بهصورت ۱۰۰ درصد غیرحضوری ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه مجوز ایستگاه صلواتی کاملاً الکترونیکی صادر میشود، یادآور شد: همچنین سیستمی برای مسیریابی محل دفن اموات در بهشت معصومه(س) تهیه شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با بیان اینکه درخواست حفاری نیز بهزودی رونمایی خواهد شد، ابراز کرد: شهروندان و دستگاههای خدماتی برای کسب مجوز حفاری مراجعات بسیاری به مناطق شهری دارند که امیدواریم با راهاندازی این سامانه مشکل این افراد رفع شود.
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر:
تلاش شهرداری قم برای احیا و تقویت محورهای فرهنگی و تاریخی رهاشده
مدیرعامل سازمان بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با اشاره به اینکه تمام فضاهای فرهنگی و تاریخی شهر را مدنظر قرار دادهایم، گفت: برخی محورهای فرهنگی و تاریخی که رها شده بودند نیز درحال تقویت هستند.
علیرضا خاکی نیز در این نشست هماندیشی اظهار داشت: ساماندهی پیرامون حرم و بافتهای فرسوده نیازمند همراهی گروههای اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه شهرسازی در ۱۵۰ سال گذشته با محوریت حرم مطهر بوده است، مطرح کرد: به همین منظور تمام بافتهای میانه و فرسوده پیرامون حرم مطهر شکلگرفته است.
مدیرعامل سازمان بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان اینکه از سال ۹۵ این سازمان تغییر رویکرد داشته است، عنوان کرد: در این رویکرد جدید سازمان بیشتر در عرصه تسهیلکننده وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ پروژه پیرامون حرم طراحی شده است، خاطرنشان کرد: با هماهنگی مدیریت استان برنامهریزی برای این ۱۰ پروژه انجام و ۸ مورد در دستور کار قرار دارد.
خاکی با تأکید بر اینکه دستگاههای مختلف در این پروژهها فعالیت دارند، تصریح کرد: فاز ۵ عمار یاسر، دروازه ری، چهل اختران، صحن شرقی حرم مطهر، باغ مزار قبرستان نو، ساماندهی گیت امنیتی حرم و … در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در موضوع آرامسازی و ساماندهی فضاهای پیرامون حرم مطهر، پیادهرو سازی بلوار ارم انجامشده است، یادآور شد: همچنین ساماندهی میدان مطهری بهعنوان نخستین میدان مدرن شهر انجامشده است.
مدیرعامل سازمان بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان اینکه برای احیای بافت فرسوده نیازمند ابزارهای متنوعی هستیم، ابراز کرد: زائران بسیاری به قم میآیند ولی تنها حرم و جمکران را میشناسند که تلاش کردیم محورهای تاریخی را نیز به این زائران معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام فضاهای فرهنگی و تاریخی شهر را مدنظر قرار دادهایم، اذعان کرد: همچنین برخی محورهای فرهنگی و تاریخی که رها شده بودند نیز درحال تقویت هستند.
خاکی با بیان اینکه ایجاد دفاتر تسهیلگری در محله دروازه ری انجامشده است، اظهار داشت: اعتقاد داریم که شهر یک موجود زنده است و این زندگی به اهالی محلات مرتبط است.