از نشاط هنری در چهل ودومین جشنواره فیلم فجر قم تا نگاهی ویژه به بلیط سینما در سبد خانوار

سید حسین میرهادی؛ چهل ودومين جشنواره فيلم فجر در قم با اکران انيميشن «رويا شهر» و چهار فيلم «نبودنت»، «آپاراتچي»، «آغوش باز» و «پرويز خان » کار خود را آغاز کرد.
چهل ودومین جشنواره فیلم فجر در قم با اکران انیمیشن «رویا شهر» و چهار فیلم «نبودنت»، «آپاراتچی»، «آغوش باز» و «پرویز خان » کار خود را آغاز کرد.

رویدادی که در ایام الله دهه فجر در سطح ملی کلید میخورد و نشاط و شور هنری خاصی را به اهالی هنر و علاقهمندان به هنر هفتم ارزانی میبخشد.
این روزها که سینماهای ونوس، بازار شهر و تربیت میزبان مردم در اکران فیلمهای سینمایی جشنواره فجر امسال قم هستند، به نظر میرسد استقبال بالایی از جشنواره شکل گرفته و چنین شور و اشتیاقی نیازمند حمایتهای ویژه در سطح کلان است.
وجود هنرمندان و استعدادهای جوان در میان قمیها و استقبال خانوادهها از سینما در این ایام، ظرفیتهای ارزشمندی است و یکی از حلقههای گمشده در عرصه فرهنگ و هنر، علی رغم تلاشهای مسئولان استانی، شاید حمایتهای ویژه در سطح ملی و کلان باشد تا شاهد حضور جدی و مداوم خانواده های قمی در طول سال در سینماها باشیم.
در این زمینه شاید بتوان با در نظر گرفتن تخفیفات ویژه و بستههای تشویقی و توسعه صندلیهای سینما در قم، سینماهای شهر را رونق دیگری بخشید و در کنار ظرفیتهای تفریحی و فرهنگی، مردم را بیش از گذشته با سینما آشتی داد تا چنین نشاط هنری و استقبال از سینما نیز رشد روزافزونی داشته باشد و سینما در تمامی ماههای سال، رونق از دست رفته خودش را در قم پیدا کند.
امسال چند رویداد مهم سینمایی از جمله جشنواره بینالمللی فیلم حوا با موضوع عفاف و حجاب، نهمین جشنواره ملی نماز و نیایش و اولین جشنواره مستند فیلم ۱۷ با موضوع شهدای قم در استان برگزار شد و با جشنواره فیلم فجر و حضور جوانان و خانوادهها در سینماها، این گونه برمیآید که میتوان برای فیلم نیز در قم، زمینههای سرمایهگذاری و اعتلای هنری و بهرهگیری از ظرفیت استعدادهای جوان را به خوبی فراهم آورد و این هنر آن گونه که ظاهر امر نشان میدهد، محجور نیست.
از طرفی رشد چشمگیر آمار فروش سینماهای استان قم در سال جاری خود بیانگر اهمیت چنین موضوعی میباشد، در حال حاضر در قم ۶ سینما با ۱۳ سالن و ظرفیت فعال ۲۴۰۰ صندلی وجود دارد و البته قرار است تا پایان امسال هم دو سینمای باغ موزه دفاع مقدس با ۴۰۰ صندلی و سالن سینمای محراب متعلق به آموزش و پرورش در شهرک پردیسان با ۱۲۰ صندلی به ظرفیت سینماهای استان اضافه شود.
در این میان آن چه ضرورت دارد، کاهش هزینهها برای خانوادهها در جهت استفاده از این ظرفیت هاست و باید برای جای دادن بلیط سینما در سبد خانوار نیز باید فکری کرد.
رشد چشمگیر آمار فروش سینماهای استان قم در سال جاری، رهآورد خوبی است و طبق گفته مسئولان سینماهای قم در سال ۱۴۰۱ با اکران ۲۶ فیلم پذیرای حدود ۲۳۰ هزار تماشاگر بودند و معادل ۵ میلیارد و ۴۷۱ میلیون تومان فروش کردند اما امسال میزان تماشاگران سینما در استان از ۴۹۰ هزار نفر عبور کرده و فروش سینماها نیز به رقم ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است و همه اینها در مجموع به معنای ضرورت توجه مسئولان به این مقوله مهم فرهنگی و هنری است.