رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم: تحولات مثبتی در فضای سبز قم در ۵ سال گذشته اتفاق افتاده است/ یکی از درمان های مقابله با آلودگی هوا و آلایندگی های زیست محیطی، توسعه فضای سبز است

به گزارش پایگاه خبری پایش روز مهندس روح الله امرالهی در گفتگو با ایران در خصوص فضای سبز قم و اهمیت استفاده از درختان مناسب اظهار داشت: ما در مقوله فضای سبز شهر قم فعالیت ها و تحولات مثبتی در یک دهه اخیر به خصوص در ۵ سال گذشته شاهد بوده ایم و شهرداری همت […]

به گزارش پایگاه خبری پایش روز مهندس روح الله امرالهی در گفتگو با ایران در خصوص فضای سبز قم و اهمیت استفاده از درختان مناسب اظهار داشت: ما در مقوله فضای سبز شهر قم فعالیت ها و تحولات مثبتی در یک دهه اخیر به خصوص در ۵ سال گذشته شاهد بوده ایم و شهرداری همت ویژه ای در توسعه فضای سبز قم داشته و شورای شهر قم اهتمام خاصی به این روند دارد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم افزود: اثر این رشد چشمگیر در یک دهه اخیر به یک باره سطح سرانه فضای سبز در منطقه پیراشهری از حیث سرانه فضای سبز شهری جز ۵ شهر برتر کشور بالا آورد و شرایط بهتری را پیدا کردیم که اگر این اقدامات انجام نمی شد ما با توجه به آلودگی هوا و تعطیلی هایی که وجود دارد در سطح شهرهای بزرگ قطعا ضریب آسایش از این نیز کمتر بود و برای مردم غیر قابل تحمل تر می شد.
وی بیان کرد:آلاینده ها و آلودگی محیط زیست متغیرهای مختلفی دارد ولی یکی از درمان های اصلی اش بحث توسعه فضای سبز است که بخش مثبتی به شمار می رود اما در توسعه فضای سبز دو مساله مهم وجود دارد که انتظار می رود در فرآیند ادامه فعالیت های شهرداری و به خصوص سازمان پارک ها و فضای سبز مد نظر قرار گیرد.
امرالهی در تشریح این دو موضوع مهم تصریح کرد: یکی از این مسائل بخش هسته مرکزی شهر است که با توجه به کمبود زمین علی رغم فعالیت های جدی در بخش های نواری و خطی در خیابان ها باید همت ویژه ای از سوی شهرداری روی تملک ها در هسته مرکزی صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این خصوص حمایت شورای شهر و دستگاههایی مانند مجموعه استانداری و راه و شهرسازی ضروری است تا اتفاقات مثبتی در هسته مرکزی و محلات داشته باشیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم در ادامه بیان کرد: خلا دوم نیز در نوع گونه گیاهی دیده می شود، درختانی که در شهر کاشته شده، با توجه به شرایط آب و هوای شهر قم از درختان سوزنی برگ یا چتر آبشاری همانند اکالیپتوس، آکاسیا و نظائر ؛ حجم و سطح سبزی به شهروند ارائه می کند اما سایه اندازی مناسبی ندارند.
وی عنوان کرد:مدیریت شهری باید بیشتر به دنبال گونه هایی باشد که با اقلیم قم سازگار بوده و پهن برگ نیز باشد تا حدودی چتر و حجم سبزی که می دهد امکان سایه اندازی داشته باشد، به خصوص در حوزه بوستان ها چه پوشش تکمیلی و یا واکاری انجام شود.
امرالهی افزود: در حال حاضرعمدتا گونه های اکالیپتوس کار می شود و دنبال این هستیم که فضا را معتدل و مرطوب کنیم تا بقیه گونه ها بتوانند در کنارشان در این شرایط اقلیمی بتوانند فضا پیدا کنند.
امرالهی گفت: در مرحله دوم انتظار می رود درختان پهن برگ نیز به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد، هر چند در این باره اقداماتی شکل گرفته اما محدود است و باید درختایی مانند زبان گنجشک نیز مورد استفاده قرار بگیرد هر چند نقدهایی به آن وارد است اما درختان پهن برگ با توجه به رطوبت و سایه اندازی باید مد نظر باشند.