در جلسه احیای واحدهای بهره بردار غیر فعال مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم مطرح شد:عزم مسئولان ملی و استانی برای احیای ۶۴ واحد صنعتی تعطیل و راکد در استان قم جدی است

به گزارش پایگاه خبری پایش روز به نقل از ایران ، در ابتدای جلسه دکتر روح الله ابراهیمی مدیرعامل محترم شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم پیرامون احیای واحدهای بهره بردار غیر فعال و اهداف تشکیل این جلسه اظهار داشت: احیای واحدهای راکد دستور جدی دولت است هر چند در سنوات قبل نیز این موضوع پیگیری […]

به گزارش پایگاه خبری پایش روز به نقل از ایران ، در ابتدای جلسه دکتر روح الله ابراهیمی مدیرعامل محترم شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم پیرامون احیای واحدهای بهره بردار غیر فعال و اهداف تشکیل این جلسه اظهار داشت: احیای واحدهای راکد دستور جدی دولت است هر چند در سنوات قبل نیز این موضوع پیگیری می شد اما در دولت جدید یکی از مباحث مهم و کلیدی احیای واحدهای راکد و استفاده از ظرفیت های موجود است که در سال ۱۴۰۰ این پروژه آغاز شد.

مدیرعامل محترم شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم افزود: تکمیل این پروژه نیز در سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی شد و برای امسال ۶۴  واحد راکد در دستور کار شرکت شهرک های صنعتی استان قم می باشد که برای احیا حدود ۱۳ واحد در جلسه دعوت شده اند تا موضوعات پایش شود و مدیران صنعتی و واحدها گزارشاتی را ارائه دهند سپس مشکلات را مورد ارزیابی قرار دهیم و در موعد مقرر تصمیمات لازم اخذ و در مورد واحدهای احیای مجدد نیز تصمیم گیری صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: در مورد طرح ارتقاء بیش از ۵۰۰ واحد که بحث احیا مطرح بود از فرودین و اردیبهشت امسال پایش را آغاز کردیم و علی رغم تعطیلات نوروزی و ماه رمضان پایش با جدیت کلید خورد و همکاران در حوزه معاونت صنایع کوچک ، کلینیک کسب و کار شکوهیه ، سازمان بسیج مهندسی و معاونت اقتصادی استانداری بحث پایش را انجام دادند که از این میان نزدیک ۱۰۰ واحد شناسایی شد تا امسال با کمک تیم و راهبری سازمان ارتقا می یابند.

از ۷۶ هزار واحد پایش شده در کشور ۱۲ هزار واحد راکد است

عزیزالله قربانی معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای ایران نیز در این جلسه با اشاره به پایش های صورت گرفته در سطح کشور عنوان کرد: این جلسه در مورد واحدهای راکد برگزار شده است، در مهرماه سال گذشته کل واحدهای صنعتی کشور پایش شد و از ۷۶ هزار واحد ۱۲ هزار واحد راکد بوده است که چند ماهی طول کشید این واحدها شناسایی و دسته بندی و دلایل تعطیلی نیز مشخص شود.

وی تصریح کرد: با عنایت ریاست جمهوری و وزارت صمت، معاون اول رئیس جمهور در راه اندازی واحدهای راکد تاکید دارند و عزم جدی دولت در عارضه یابی و حل مشکلات در کمیته های استانی است  در این راستا دکتر مخبر حکمی را برای دکتر مدنی ابلاغ کرده که برای نهضت احیای واحدهای راکد بسیار مثیت است.

قربانی عنوان کرد: همچنین دکتر رضوی نماینده دکتر مدنی، پیگیر این مسائل هستند و حضورشان در جلسه بسیار موثر است، رسالت ما با کمک مدیران کل ، معاونین استاندار و قوه قضائیه این است که مشکلات حل شود و همه به نوعی کمک کنند این شاخص ها تحقق یابد.

وی خاطرنشان کرد: ۲۱۵ واحد راکد در قم برنامه ریزی شده که ۶۴ مورد امسال راه اندازی می شود طرح پایش دیگری نیز داریم که ویژه واحدهایی است که با کمتر ظرفیت ۵۰ درصد مشغول تولید هستند، در این طرح ۵۰۵ واحد زیر ظرفیت ۵۰ درصد کار می کنند که تمامی اینها سرمایه ملی هستند و باید با عزمی جدی این واحدها راه اندازی شود که به نفع ثروت ملی است.

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در خصوص واحدهای نیمه فعال این پروژه عملیاتی می شود به دستور وزیر محترم که مسئولیت اجرای پروژه با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران است در سال گذشته یک طرح پایش را برای شناسایی واحدهای راکد در کشور انجام دادیم که براساس این طرح ۱۲ هزار واحد راکد در کشور شناسایی شد که ۶۸۰۰ واحد داخل شهرک های صنعتی و ۵ هزار و ۲۵۳ واحد در خارج شهرک هاست.

وی اظهار داشت: تکلیف استانی مشخص است همه واحدها امکان راه اندازی ندارند ولی ۶۳ درصد از واحدهای راکد امکان راه اندازی دارند و ۵۸ درصد اظهار علاقه مندی کردند که دلایل مختلفی دارد لذا عدم علاقه مندی وابسته به مشکلاتی از جمله عدم تقاضا در بازار و کمبود نقدینگی است.

قربانی تصریح کرد: پروزه فعال سازی با توجه به ۱۲ هزار واحد تعطیل و ۱۶ هزار واحد زیر ظرفیت ۵۰ درصد در کشور است این پروژه در دو بخش راه اندازی واحدهای راکد و افزایش ظرفیت واحدهای فعال آغاز شده و این پنحمین جلسه است که در یکی از استان ها حضور داریم و ۴ جلسه برگزار شده است .

وی بیان کرد: این پروژه ساختاری ملی دارد که رئیس آن ، وزیر محترم و مسئول پروژه سازمان صنایع کوچک شهرک های صنعتی است در سطح استانی مدیرکل صنعت معدن تجارت استان رئیس کارگروه است و دبیر نیز مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی و نمایندگان استانی و صاحب نظران در کارگروههای استانی هستند فرآیند انجام کار است در کل کشور در شهرک های صنعتی بیش از ۴۸ هزار واحد صنعتی داریم که ۷ هزار و ۱۵۰ واحد تعطیل و ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد زیر ظرفیت ۵۰ درصد هستند که برنامه ما برای دو بخش آخر است.

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران عنوان کرد: البته برنامه هایی برای تثبیت فعالیت واحدها داریم طبق برنامه در طول ۴ سال ، دولت با جدیت دنبال آن است که بتوانیم واحدهای زیر ظرفیت را به بیش از ۷۰ درصد برسانیم برنامه سال ۱۴۰۱ افزایش ظرفیت ۳۳۰۰ واحد صنعتی و سال ۱۴۰۲  تعداد ۴۱۰۰ است و تا سال ۱۴۰۴ تعداد ۱۶ هزار واحد را به ظرفیت مناسب برسانیم .

وی در ادامه توصیح داد: سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است می توان گفت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران پیشگام در اجرای شعار سال می باشد.

قربانی افزود: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۰۶۷ واحد صنعتی راکد احیاء شدند و تعداد ۳۹۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است، امسال نیز برای حمایت صنایع ۳۱۵میلیارد تومان بصورت حمایت و تأمین اعتبار بودجه اختصاص دادیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری پروژه فعال سازی ظرفیت های تولید در برنامه سازمان و استان ها می باشد. که ۳۳۰۰ واحد زیر ۵۰% ظرفیت در برنامه حمایت برای افزایش ظرفیت می باشد که حدود ۱۷۰۰۰ نفر از محل افزایش ظرفیت اشتغال ایجاد خواهد شد.

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: همچنین در سال ۱۴۰۱، ۲۰۰۰ واحد راکد نیز در برنامه احیاء هستند که مشکلات آنها عبارتند از  ۴۴% کمبود نقدینگی ، ۱۶% عدم تقاضا و بازار، فرسودگی ماشین آلات و ضعف فناوری ۱۰% ،کمبود مواد اولیه ۱۱% ، مشکلات حقوقی ۹% و مشکلات زیرساخت ها ۸% می باشد.

تحقق حداکثری راه اندازی واحدهای راکد و نیمه فعال استان در دولت مردمی

محسن امیدیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این جلسه عنوان کرد: ستاد در این چند سال به سمت احیای واحدهای راکد سرمایه گذاری کرده است فارغ از اینکه این واحد که سرمایه گذاری شده متعلق به کیست زیرا متعلق به ثروت ملی ماست.

وی گفت:ما اگر یک درصد عدد را اضافه کنیم واحد به چرخش در بیاید حتما صد به علاوه یک به اقتصاد ما اضافه می شود حوزه بهره وری در مورد احدهای فعال و نیمه فعال جدی است نگاه راهبردی خوبی در این مورد وجود دارد تا بعد از بهره وری بتوانیم سمت برنامه تحقق حداکثری راه اندازی واحدهای راکد و نیمه فعال حرکت کنیم.

دغدغه مهم و اساسی دولت سیزدهم احیای واحدهای تولیدی راکد است

رضوی مدیر حوزه بانکی نهضت احیای واحدهای راکد در نهاد ریاست جمهوری نیز بیان کرد: نهضت واحدهای اقتصادی پیرو فرمایش مقام مظم رهبری در خصوص حمایت از واحدهای اقتصادی در دولت سیزدهم تشکیل شد.

وی عنوان کرد: مهم ترین دغدغه نهضت با توجه به اهداف تعیینی برای نهضت احیای واحدهای اقتصادی راکد و نیمه راکد متناسب با نیازهای کشور و ایجاد بسترهای تداوم فعالیت واحدهای احیا شده و رفع نیازهای داخل کشور از محل فعالیت های واحدهای اقتصادی مذکور است براین اساس تور اقتصادی احیای واحدهای اقتصای را به عنوان مهم ترین  عملیاتی ترین راهکار احیای واحدهای اقتصادی راه اندازی کردیم ر ۵ استان قزوین  و البرز و گیلان و فارس تور برگزار و واحدهای اقتصادی متعددی مشکلاتشان بررسی شد و راهکارها تشخصی داده شد مصوبات ابلاغ شد و به زودی مردم برکات این تور احیا را لمس می کنند امروز در ر خدمت مردم قم بودیم ۱۵ واحد اقتصادی بررسی شد مشکلاتشان و تصممات عملیاتی و اجرایی اتخاذ شو و مصوبات ابلاغ شد.

رضوی گفت:با تشکیل کارگروه مصوبات پیگیری می شود؛ ما توانسته ایم با توجه به تجمیع آمار قابل اتکا از موسسات نهادها و سازمان ها و ادارت و نهادهای دولتی و خصوصی جامع ترین بانک اطلاعاتی نسبت به واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه فعال را تیه کنیم کارشناسان مجرب راستی آزمایی را انجام دادند پایش شد برا این مبنا اقدا م می کنیم.

مدیر حوزه بانکی نهضت احیای واحدهای راکد در نهاد ریاست جمهوری افزود: صنعتگران و تولید کنندگان سروران ما هستند و ما خود را خادم می بینیم حضورشان موثر است ایجاد تعامل با تولید کنندگان است مشارکت را بیان کنند.

وی  در گفتگوی ویژه با خبرنگار ما نیز بیان کرد:دغدغه مهم و اساسی دولت سیزدهم احیای واحدهای تولید کنندگان و صنعتگران ارباب رجوع و  ولی نعمت هستند وظیفه داریم مشکلات حل شود از آبروی خودمان نیز سرمایه می گذاریم نیاز به مدیرانی داریم که با روحیه جهادی و استفاده از ظرفیت های موجود و به دور از بروکراسی ها مشکلات را رفع کنند، صفر و یک بودن وضع کشور را به این جا رسانده است با عزم جدی اشتغال زایی مهم است و بانک نیز سود می برد طبق مصوبات اقدام شود