معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد قم

سعید پروانه معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد قم کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر با سابقه ۲۱ سال و خدمت در سازمان ملی استاندارد نیز در این گفتگو با تشریح فعالیت ها گفت: یکی از مهم ترین فعالیت‌ها در سازمان ملی استاندارد صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد برای محصولات است اگر سازمان ملی استاندارد گواهی نامه […]

سعید پروانه معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد قم کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر با سابقه ۲۱ سال و خدمت در سازمان ملی استاندارد نیز در این گفتگو با تشریح فعالیت ها گفت: یکی از مهم ترین فعالیت‌ها در سازمان ملی استاندارد صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد برای محصولات است اگر سازمان ملی استاندارد گواهی نامه ای را صادر کرد این محصول مجاز است علامت استاندارد را درج و به بازار عرضه کند.

وی عنوان کرد: وقتی محصولی مجوزهای استاندارد را دریافت می کند که فرانیدهای تولید و مشخصات محصول مورد تایید باشد و مشخصات استاندارد ملی مربوطه تطابق داشته باشد. در این صورت است که واحد تولیدی مجاز به تولید انبوه می شود فرایند اجباری شدن استاندارد برخی محصولات و خدمات به این صورت است که موضوع در شورایی به نام شورای عالی استاندارد به ریاست ریئس جمهور و عضویت معاونین و برخی وزرا مطرح می شود و در صورت تصویب استاندارد محصول اجباری میشود .

پروانه بیان کرد: الزمات و سیستم کیفیت باید در کارخانه مهیا باشد ، در این زمینه بررسی اصالت مجموعه و بررسی مجوزهای تولید از مراجع صادر کننده جواز را نیز عهده دار هستیم و پس از تایید مدارک مذکور، فرانید استاندارد سازی شروع می شود.

وی اظهار داشت: استاندارد ملی سندی است که در کمیته ملی تدوین استاندارد با حضور ذینفعان و تولید کنندگان به تصویب رسیده باشد.

معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد قم خاطرنشان کرد: برای صدور پروانه استاندارد با یک نمونه آزمایشی به بررسی می پردازیم لذا پس از تطبیق ویژگی ها و وجود وتایید دیگر الزامات در واحد تولیدی، پروانه استاندارد به کارخانه اعطا میشود.

وی تصریح کرد: طبق قوانین سازمان استاندارد هر تولیدکننده ای موظف به ایجاد آزمایشگاه مطابق با استاندارد ملی است و کارخانه موظف است فردی با تحصیلات مرتبط به کار گرفته که توسط استاندارد تائید شده باشد.

پس از صدور پروانه استاندارد، بازرسان استاندارد بطور کاملا اتفاقی و بر اساس طرح های نمونه برداری، به واحدهای تولیدی، خطوط تولید، انبار، مراکز عرضه و فروش مراجعه می کنند و نمونه برداری کرده و در آزمایشگاه های مورد تایید سازمان استاندارد آزمون انجام می شود، سپس بر اساس قبولی و یا مردودی در مقایسه با استانداردهای ملی مربوطه ، اقدامات لازم در مورد واحد تولیدی از جمله تمدید یا تعلیق پروانه استاندارد ، ابطال پروانه استاندارد ، جمع آوری محصول از سطح بازار و … انجام می پذیرد.

پروانه با اشاره به عملکرد سال جاری نیز عنوان کرد: در بخش استاندارد سازی ۸ مورد تدوین استانداردهای ملی ، ۶۴ مورد بازنگری استاندارد ملی ، یک مورد پیشنهاد تدوین استاندارد بین المللی ، ۱۷۷۰ نفر ساعت آموزش مسئولین کنترل کیفیت و ۱۱ هزار و ۱۴۴ تهیه بسته ترویجی ثبت شده است.

وی بیان کرد: در سال جاری بازرسی فنی از واحد های تولیدی تحت پوشش ۱۱۸۱ مورد ، بازرسی از تجهیزات شهربازی و زمین های بازی ۹۹۵ مورد ، بازرسی فنی از صنایع انرژی بر ۲۶ مورد ، بازرسی از جایگاه های سوخت سی ان جی ۹۵ مورد ، بازرسی فنی از تاسیسات گاز پرکنی ۶ مورد و نمونه برداری از مراکز تولیدی ۲۱۲۹ مورد انجام شده است.