نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مرتضی حیدری عصر شنبه در جلسه سامان دهی محله اسماعیل آباد در تالار امام رضا (ع) فرمانداری قم، طی سخنانی با اشاره به عزم راسخ مسئولان استان برای حل معضلهای محله اسماعیل آباد اظهار داشت: حدود یکهزار تَن در این محله سکونت دارند و نزدیک به ۱۵۰ خانواده نیز به شکل نامناسبی مستقر هستند، که همه […]
مرتضی حیدری عصر شنبه در جلسه سامان دهی محله اسماعیل آباد در تالار امام رضا (ع) فرمانداری قم، طی سخنانی با اشاره به عزم راسخ مسئولان استان برای حل معضلهای محله اسماعیل آباد اظهار داشت: حدود یکهزار تَن در این محله سکونت دارند و نزدیک به ۱۵۰ خانواده نیز به شکل نامناسبی مستقر هستند، که همه ظرفیتها برای حل مشکلهای آنها باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین با بیان اینکه فرمانداری قم مکلف است موضوع ساماندهی محله مذکور را تا حصول نتیجه پیش ببرد گفت: خوشبختانه با هماهنگیهایی که بین مسئولان اجرایی و مدیریت شهری شکل میگیرد، شاهد تعارض یا تضاد در تصمیم گیریها نیستیم.
وی افزود: ما معتقدیم عدهای از هموطنانمان و تعدادی از اتباع به هر دلیلی در این محله استقرار پیدا کردند و اراضی که استفاده میکنند نیز بعضا استیجاری، تصرفی و ملکی است.
حیدری اضافه کرد: حدود ۳۵ پلاک ثبتی در این محله به صورت ملکی و مابقی استیجاری و تعدادی هم تصرفی میباشد.
فرماندار قم در ادامه با یادآوری اینکه جمعیت ساکن محله مذکور هموطنان و اتباع خارجی تشکیل میدهند، گفت: اصول بهداشتی و فنی و شهرسازی در ساخت و ساز واحدهای مسکونی این محله رعایت نشده و یک سری ساختمان بدون رعایت هیچگونه اصول و مقرراتی ساخته شده است.
وی تصریح کرد: حتی اگر این ساختمانها ملکی و دارای مالک نیز باشد ساختوسازها خلاف مقررات است و همه روی این موضوع اتفاق نظر دارند.
وی ادامه داد: ما به عنوان مسئولان شهر مکلف هستیم به این مساله رسیدگی کنیم، چرا که اگر کوچکترین زلزله، طوفان و یا حوادث طبیعی رخ دهد، ساکنان به سختی صدمه میبییند و عموما آسیب پذیر است.
فرماندار قم در ادامه یادآور شد: در موضوع ساماندهی محله حلبیآباد با موفقیت و خیلی حساب شده و دقیق کار را انجام دادیم، نتیجه هماهنگی و اتحاد و یگانگی در کار به انجام رسید.
حیدری با بیان اینکه هم اکنون به برنامه عملیاتی رسیدیم گفت: اگر کاربری زمین این محله را میخواهیم، باید از نو بسازیم، چون ساختمانهای موجود قابلیت اسکان ندارند.
وی ادامه داد: کاربری این محله، کاربری فضای سبز است، باید با یک روشهای بسیار مناسب و بدون تنش در اختیار شهرداری قرار بگیرد.
فرماندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شهرداری منطقه موظف است در محله اسماعیل آباد به هیچ وجه اجازه ساخت و ساز و تعمیر و نوسازی را ندهد تصریح کرد: دستگاههای خدمات رسان از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد باید به تعیین تکلیف و انتقال هشت خانوار تحت پوشش خود که در این محله سکونت دارند، اقدام کنند.
وی تاکید کرد: کارهایی که در این محله انجام میدهیم تماما مددکاری اجتماعی و محرومیت زدایی است.
وی افزود: به شرطی به این خانوارها خدمات داده میشود که در مکان دیگری سکونت اختیار کنند، و دستگاههای مربوطه نیز باید اگر مبلغی برای رهن و اجاره نیاز است، به خانوادهها پرداخت کرده و اگر هم لازم باشد از استان برای این موضوع کمک میگیریم.
فرماندار قم خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت محله اسماعیل آباد تا اطلاع ثانوی هرگونه ساخت و ساز، نقل و انتقال و خرید و فروش ملک ممنوع است.
وی بیان داشت: با توجه به مصوبههای این جلسه، شهرداری مطابق دستور دادستانی از هرگونه ساختوساز، تعمیر، بهسازیونوسازی جلوگیری میکند و دستگاههای حمایتی نظیر کمیته امداد امام، بهزیستی و بنیاد شهید نیز موظف میشوند که افراد وابسته به این اقشار را با خرید، رهن، اجاره و یا با راهنمایی انتقال دهند.
محله اسماعیلآباد از حدود دهه ۷۰ تشکیل شده و پس از سال ۱۳۸۶ با الصاق منطقه جمکران به شهر قم، جزو محدوده این شهر شده و در حال حاضر این محله در محدوده شهر قم و کنار ریل راهآهن قرار دارد، اما ساختوسازهای آن خارج از قانون، انجام شده است.
Δ